Zoeken
KernwinkelgebiedZuidTilburg.jpg

Winkelrondje Zuid

De skyline van Tilburg heeft er een toonaangevende toren bij

Het KernWinkelGebied Tilburg ondergaat in een moordend tempo een complete metamorfose. Nadat eerder de Primark (eigen ontwikkeling) en Hudson’s Bay in opdracht van Wereldhave zijn opgeleverd wordt in 2019 gestart met de vernieuwing van de Emmapassage en Hendrikhof.

Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV is betrokken als bouwteampartner bij de bouw van kernwinkelgebied Zuid, bestaande uit de uitbreiding  parkeergarage en de metamorfose van de Emmapassage als winkelcentrum in Tilburg centrum, de bouw van 170 appartementen verdeeld over twee gebouwen én de doorbraak naar de Heuvelstraat waardoor een nieuwe verbinding ontstaat tussen Emmapassage en Heuvelstraat. Het hoofdgebouw zal een hoogte van 62 meter krijgen. Neoo heeft als gedelegeerd ontwikkelaar namens Wereldhave het ontwikkeltraject voor haar rekening genomen. Dit heeft geresulteerd in een effectief ontwerp met groots ambitieniveau. i.s.m. Van Schijndel Bouwgroep en Wereldhave.

 

De ontwikkeling en bouw van kernwinkelgebied Tilburg is een samenwerking van Gemeente Tilburg Wereldhave NEOO Van Schijndel Bouwgroep en Van de Ven Bouw & Ontwikkeling BV (Koninklijke VolkerWessels) VolkerWessels
de Bonth van Hulten (Koninklijke VolkerWessels) werkt momenteel aan de doorsteek door het monumentale pand naar de Heuvelstraat.
Valode & Pistre is de architect van het plan.

Trots!

Trots laten we hier enkele prachtige beelden zien van ons project ‘kernwinkelgebied Zuid’ dat we samen met onze bouwteampartner, Van Schijndel Bouwgroep, bouwen.

Kernwinkelgebied Zuid bestaat uit de uitbreiding van de parkeergarage en de metamorfose van de Emmapassage als winkelcentrum in Tilburg centrum, de bouw van 170 appartementen verdeeld over twee gebouwen én de doorbraak naar de Heuvelstraat waardoor er in Tilburg een écht winkelrondje ontstaat. Het hoofdgebouw, bestaande uit 17 verdiepingen heeft een hoogte van 62 meter. Neoo heeft als gedelegeerd ontwikkelaar namens Wereldhave het ontwikkeltraject voor haar rekening genomen. Dit heeft geresulteerd in een effectief ontwerp met groots ambitieniveau. Reggeborgh is de eigenaar van de appartementen die voor verhuur worden aangeboden.

In de Emmapassage hebben zich inmiddels al een aantal bedrijven gevestigd. In de kern van het plan, aan het Hendrikplein, ontstaat straks gezelligheid door middel van terrasjes van lunchrooms en kleine restaurantjes. De appartementengebouwen zijn inmiddels omgedoopt tot de naam ‘De Weverij’. Momenteel worden er iedere week appartementen opgeleverd. De eerste woningen zijn opgeleverd en de eerste bewoners hebben de sleutels ontvangen opgeleverd en kunnen na de vakantieperiode het winkelrondje écht gaan lopen. Het project is van alle zijden te zien als je Tilburg Centrum nadert. De skyline van Tilburg heeft er een toonaangevende toren bij.

Informatie verhuur appartementen

De verhuur van de appartementen zal straks geregeld worden door NMG Vastgoed. Heeft u interesse? Stuur ze dan een mail