Zoeken
SDK_Postbreda_Kaiser_copyrightWAX-3000x0-c-default.jpg

POST Breda

Iconische charme van weleer

In POST Breda krijgt de toekomst vorm in de iconische charme van weleer.

Iconische charme van weleer

Door de transformatie van het voormalige postkantoor naar een multifunctioneel gebouw, ontstaat in hartje Breda een unieke plek waar naast wonen veel aandacht is voor groen en ontspanningsmogelijkheden. Een gebied waar niet enkel historisch vastgoed wordt verbonden met nieuwbouw, maar de oude binnenstad ook met het Chassé Park. Op deze strategische plek wordt het immense voormalige KPN-gebouw herontwikkeld tot een creatieve, verrassende en dynamische leefomgeving, POST Breda!

Gelegen aan de poort van het centrum, geeft deze herontwikkeling aan de Oude Vest de zuidzijde van de stad een enorme boost. POST Breda vult een ambitie van de stad op inspirerende wijze in. Breda wil namelijk het aantal woningen uitbreiden met zowel nieuwsbouw als met de herontwikkeling van historisch vastgoed. POST Breda biedt een unieke mix van vier commerciële units en ruim honderd hoogwaardige nieuwsbouw- en stoere transformatieappartementen.

Samen met Van Agtmaal BV gaan wij het markante pand aan de Oude Vest transformeren tot een waar icoon.

Behoud carrévorm

Naast de vele historische details wordt ook de carrévorm van het pand behouden. Het woningaanbod varieert van sociale huur tot appartementen die een volledige verdieping beslaan en luxe penthouses. En waar eens de telefoonzaal en portiersbalie van KPN waren gevestigd, kun je straks wonen in een unieke, karakteristieke woning. Het authentieke trappenhuis, de indrukwekkende entree, de hoge plafonds en de grote kenmerkende ramen blijven intact. De sfeer van vervlogen tijden wordt gecombineerd met hedendaagse luxe, en met prachtig uitzicht over de stad of de groene binnentuin. Sommige appartementen krijgen een buitenruimte die aansluit op de groene daktuin, andere een balkon waar je volop kunt genieten van de zon.

Urban farming

De comfortabele nieuwbouwappartementen krijgen een duidelijke link met het historische vastgoed, vooral in de raampartijen en andere details. Commerciële plinten zorgen voor extra dynamiek, met ruimte voor horeca, kantoren en detailhandel. Daarnaast ligt de levendige en historische binnenstad van Breda – met haar gezellige terrassen, winkels, theater en bioscoop – op loopafstand. Voor rust en groen hoef je POST Breda echter niet te verlaten; dat vind je gewoon ‘thuis’ in de grote binnentuin. De ideale plek voor urban farming, heerlijke ontspanning en verrassende ontmoetingen

Met behoud ontworpen

Het ontwerp van POST Breda is in handen van Bedaux de Brouwer architecten. Door hoogwaardige architectuur en hedendaags comfort te combineren met het historische karakter van het bastion, ontstaat gedifferentieerde eenheid. Het ontwerp van de unieke binnentuin, de verschillende gebruikersfunctionaliteiten en de groene gevels is afkomstig van MTD Landschapsarchitecten.