Zoeken
app_magazijnstraat_(02)_LR.jpg

PAX Studentenappartementen

Verleden en toekomst

Verleden en toekomst: 264 studentenwoningen De locatie heeft uiteenlopende voorzieningen gekend. Eerst stond er een kinderwagenfabriek en later een groot accountantskantoor. De uitstraling van het nieuwe gebouw geeft een knipoog naar het voormalige industriële karakter van deze plek. WonenBreburg heeft hier 264 studenten gehuisvest. Een prima locatie voor deze doelgroep: ìn het bruisende hart van Tilburg en vlakbij het centraal station en de verschillende hogescholen en de universiteit.

Het project PAX in het Magazijnkwartier in hartje Tilburg is een eigen ontwikkeling, in opdracht van WonenBreburg. Het betreft de turn-key ontwikkeling en bouw van 264 studenteneenheden in 3 gebouwen welke gefaseerd opgeleverd zijn aan de opdrachtgever.
Het zeven woonlagen tellende complex is gebouwd op de plek van de vroegere kinderwagenfabriek Van Delft. De studenten die in de appartementen wonen hebben dan ook als adres Van Delfthof. Het project bestaat uit 264 zelfstandige studenteneenheden met eigen keuken, badkamer en woon-/slaapkamer. De woningen zijn verdeeld over drie gebouwen waar in de gezamenlijke ruimtes gratis wifi beschikbaar is. Ieder gebouw heeft een dakterras als gezamenlijke buitenruimte.

LEAN

Door middel van het LEAN bouwen en daardoor efficiënter (samen)werken, waarbij het tegengaan van verspilling en het optimaliseren van de klantwaarde centraal staat zijn deze appartementen in hoog tempo gerealiseerd. Een volgende activiteit werd pas uitgevoerd wanneer de voorgaande leverancier erom vroeg; niet eerder én niet later. Pax is het eerste project waarbij Van de Ven deze manier van bouwen heeft toegepast en met succes.