Zoeken
lourdeskade (14).jpg

Lourdeskade

Stads leven, dorps wonen

De Tilburgse Piushaven is volop in ontwikkeling. Van de Ven Bouw en Ontwikkeling, realiseert hier ruim 100 woningen in 4 fases.

Het Piushavengebied

Het voormalige industriegebied transformeert langzaam maar zeker in een heerlijke plek om naar hartenlust te leven. Er worden in het gebied in totaal circa 1500 nieuwe woningen gebouwd. 

De hoge oude kerktoren aan de rand van Lourdeskade zorgt ervoor dat je de wijk van ver af ziet liggen. Er wordt een combinatie van koop- en huurwoningen gebouwd, waarvan de bouwstijl herinnert aan het industriële verleden van het gebied. Om de sfeer van de Piushaven in Lourdeskade door

te trekken zal de kade langs de wijk compleet opnieuw worden ingericht. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt Lourdeskade hierdoor echt een wijk aan het water.

Stads leven, dorps wonen

Een gevoel van geborgenheid geeft Lourdeskade door zijn ligging en opzet. De straten zijn ontworpen met een speelstraatidee in het achterhoofd. Ze ogen opvallend open omdat de trottoirbanden schuin aflopen. Door de ligging van de wijk heb je bovendien geen last van doorgaand verkeer. De bebouwing is zo ingedeeld dat iedere bewoner zijn privacy heeft. De woningen in Lourdeskade zijn stuk voor stuk ruim van opzet, prettig licht en onderhoudsarm. Daarnaast voldoen ze uiteraard aan de huidige energiestandaard.

3 laagse woningen en appartementen

Fase 2 bestaat uit 15 grondgebonden woningen, verdeeld over 3 woonblokken.

Fase 3 bestaat uit 77 appartementen en fase 4 bestaat uit 16 3-laagse woningen.

Contactpersonen