Zoeken
DENHO_20180817_achtergevel_LR.jpg

Kom thuis in Helvoirt

Ruim, royaal wonen nabij het centrum

De nieuwbouwplannen in Den Hoek zijn gerealiseerd in vier fases. Fase 1 omvat 16 woningen en fase 2 bestaat uit onder andere 6 twee-onder-één kapwoningen, die Van de Ven heeft ontwikkeld.

Ruim, royaal wonen nabij het centrum

De zes twee-onder-één kapwoningen zijn gebouwd in de wijk "Den Hoek" in een gebied met veel historie en een dorps karakter. Het plan grenst aan het landgoed van kasteel Zwijsbergen en ligt nabij natuurgebied Brokkenbroek.

De woningen

De zes woningen in het project zijn fraaie twee-onder-één kapwoningen op ruime percelen.

De ruim opgezette woningen, met een beukmaat van 5,7 meter, kennen een uiterst functionele indeling. Naast een ruime woonkamer en een keuken aan de voorzijde van de woning bieden ze onder meer 3 slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping met een optiemogelijkheid tot maar liefst 2 extra ruimtes op de tweede verdieping. Door middel van de optiemogelijkheden kan de woning aangepast worden aan de wensen van de koper. Met een tuin gelegen op het Noord-Westen en Zuid-Oosten, op een kavel van maar liefst 26,5 meter diep kunt u de hele dag genieten van de zon!

Warme architectuur met een levendig straatbeeld

De gekozen architectuur is dorps en sluit aan bij het geldende beeldkwaliteitplan: traditionele baksteenarchitectuur met gemetselde gevels met houten buitenkozijnen en gebakken dakpannen. Het kleur- en materiaalgebruik is terughoudend met gebruikmaking van hoogwaardige materialen en ingetogen kleuren. In de gevel zijn accenten aangebracht van wit geschilderde metselwerkvlakken. Hierdoor ontstaat een horizontaal lijnenspel in samenhang met de geprofileerde dakgoten en luifels boven de voordeur en het voorgevelkozijn ter plaatse van de keuken. Om eenheid in het eindbeeld te verkrijgen zijn optionele dakkapellen mee-ontworpen. Deze kunnen in twee varianten toegepast worden, zowel op het voor- als achtergeveldakvlak, afhankelijk van de oriëntatie van de woning. 

Uw woning, uw smaak

Lekker wonen betekent ook invulling geven aan uw eigen woonwensen. De 6 woningen geven hiervoor alle ruimte, zowel letterlijk als figuurlijk. Bij het project “Kom thuis in Helvoirt’ heeft de architect de opdracht gekregen een twee-onder-één kapwoning te ontwerpen die aanspreekt bij verschillende doelgroepen. Tevens bieden wij u een uitgebreide keuze aan optie- en uitbreidingsmogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een grote berging aan uw woning, een dakkapel, twee extra ruimtes op zolder of om uw woonkamer of keuken 1,2 of zelfs 2,4 meter langer te maken. Kortom, tal van mogelijkheden! In deze brochure zijn niet alle mogelijkheden weergegeven, vraag naar de mogelijkheden bij de makelaar.

De koperskeuzelijst en de uitbreidingsmogelijkheden vormen slechts een eerste handreiking. Aan de hand van een persoonlijk gesprek en een uitgebreid showroombezoek brengt u samen met de kopersbegeleider uw wensen in kaart. Maar het gaat verder dan dat. Het grote voordeel van nieuwbouw is dat u alles kunt uitkiezen naar eigen smaak.

Duurzaamheid en kwaliteit

De woningen zijn met veel oog voor detail en kwaliteit gebouwd. Dat ziet u niet alleen terug in de fraaie architectuur, maar ook in de afwerkingen en de gekozen bouwmaterialen. Toepassing van gevelmetselwerk, gecombineerd met hardhouten kozijnen in een witte kleur, geven de woning karakter aan de buitenzijde.

Naast het zorgvuldig gekozen sanitair en tegelwerk, zijn er ook zaken toegepast als veilig hang- en sluitwerk en een uitstekend isolatiepakket.

Een hoog rendement combiketel zorgt voor de centrale verwarming en warm water. Warmte alleen is echter niet voldoende voor een aangenaam binnenklimaat. Om dat te bereiken is er gekozen voor een ventilatiesysteem dat functioneert op basis van luchtkwaliteit. Verse buitenlucht komt de woning in door roosters bij de ramen. Lucht wordt afgezogen door een mechanische ventilatie. Een gebruiksvriendelijke en energiezuinige toepassing die bijdraagt aan een gezonde leefomgeving voor de bewoners. Al deze factoren zorgen ook nog eens voor een lagere energierekening.

Zonne energie

Energie voor tien
Alle 6 woningen beschikken over PV-panelen. Deze panelen zetten zonlicht om in elektriciteit zodat u bespaart op uw energieverbruik. 
Door de toepassing van extra PV-panelen hebben wij de zogenaamde EPC-waarde van de woningen verlaagd van 0,4 naar 0,0. Hierdoor zijn de woningen extra energiezuinig en verbruikt u nauwelijks energie van het elektriciteitsnet.

Zo werkt het:
Een PV-paneel is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Een PV-systeem is een volledige installatie bestaande uit zonnepanelen, omvormer, bekabeling, regelapparatuur en koppeling aan het stroomnet.

Duurzaam voordeel:
Zonnepanelen zijn net als windmolens mooie voorbeelden van duurzame energieopwekkers. Doordat uw huis zelf stroom opwekt, neemt u minder stroom af van het elektriciteitsnet. Hiermee bespaart u op uw energierekening. Het kan voorkomen dat u meer opwekt dan u verbruikt. U heeft dan een energie overschot. Deze energie levert u automatisch terug aan het elektriciteitsnet, waarvoor u een vergoeding ontvangt.

Werkt het altijd?
Zodra er voldoende daglicht is wekken de PV cellen energie op. De hoeveelheid zonlicht bepaalt in belangrijke mate de opbrengst.