Zoeken
_DSC7258.jpg

Kantoor AVEC - Veemarktkwartier

Opvallende architectuur

Op het voormalige basketbalveld, tussen de Tivoligarage en het patronaatgebouw, wordt een kantoor gebouwd. het kantoor maakt onderdeel uit van het Tilburgse Veemarktkwartier. Avec en enkele aanverwante ondernemingen gaan er hun intrek nemen. Avec is een bedrijf in hobbyartikelen en nu nog gevestigd in Waalwijk. Avec past, als bijzonder creatieve onderneming, in het genoemde creatieve profiel.

Opvallende architectuur

Bedaux de Brouwer architecten is verantwoordelijk voor een opvallend vitrine-achtig gebouw, passend bij de gebruiker en wederom een aanwinst in zijn omgeving. AVEC medewerkers hebben vanaf hun werkplek zicht op het historische silhouet van de aanliggende Tilburgse binnenstad. Vanaf het maaiveld gezien hebben passanten, door de opengewerkte en statige gevels, zicht op de dynamische maak- en ontwerpwereld in de AVEC nieuwbouw.

Korte bouwtijd

Van de Ven Bouw en Ontwikkeling is opdrachtgever en aannemer van het project. De bouw is op 5 januari 2015 gestart en het casco wordt gerealiseerd met prefab componenten waardoor de bouwtijd tot een half jaar beperkt blijft. Het antracietkleurige gevelmetselwerk is afgestemd op, en het materiaalgebruik een verwijzing naar, de naastgelegen Tilburgse poptempel 013.

Opening

Bekijk hier de video van de opening van Avec en De Plint!

Veemarktkwartier

Bekijk hier de video om een goede indruk te krijgen van het Veemarktkwartier!