Zoeken
HHART_20180424_stadsvilla_12_LR.jpg

Hemels Wonen

Een kerk met hemels comfort

Wil jij Hemels Wonen?

Als je huis er best mag uitspringen en net zo bijzonder mag zijn als je zelf bent... dat is ons project "Hemels Wonen"! In de voormalig Heilige Hartenkerk, vlakbij het centrum van 's-Hertogenbosch, hebben wij sfeervolle luxe stadsvilla's gebouwd. Voor mensen voor wie een woning méér is dan een stapel stenen. 

Dit prachtige monument staat op de hoek van de Rubensstraat en de Graafseweg en is omgebouwd tot 12 sfeervolle luxe stadsvilla's. Naast de kerk zijn ook twee ruime nieuwbouw stadsvilla's gerealiseerd, die qua architectuur aansluiten op de kerk en de omgeving.

Alle villa’s zijn zeer ruim opgezet en vol karakter: met een eigen indeling, een eigen identiteit en prachtige authentieke details. 

Een kerk met hemels comfort

Het totale project bestaat uit 14 villa’s: 12 stadsvilla’s in de kerk en 2 vrijstaande villa’s in de kerktuin. De stadsvilla’s in de kerk hebben extra hoge plafonds. De hoge puien op de begane grond, verdiepingen en vide zorgen voor een perfecte combinatie van licht, ruimte en functionaliteit. Is het mooi weer? Dan geniet u van uw eigen tuin of dakterras. De combinatie van de authentieke elementen en het gebruik van nieuwe stoere materialen zorgt ervoor dat de woningen een moderne en industriële look hebben. 

De oorspronkelijke kerkdeuren in de voorgevel blijven behouden en worden permanent opengezet. Via de hoofdentree komt u in de overdekte entreehal die met smaak is vormgegeven door interieurarchitect Francine Broos. Om de monumentale uitstraling van de voorgevel te benadrukken zijn alle raam- en deurkozijnen gemaakt van staal. Op diverse plekken vindt u overigens nog de oorspronkelijke glas-in-loodramen.

Harmonie tussen kerk en omgeving

De Heilige Hartenkerk werd omstreeks 1950 ontworpen door architect Alexander Kropholler. Geïnspireerd door Berlage en de Delftse School ontstond een stijl waarbij eenvoud en baksteen centraal stond. Zo is een fijne harmonie tussen massa, ruimte en lichtval gecreëerd. Kenmerkend zijn de brede kozijnen en erkers, hoge gootlijnen, groene hagen, de hoge daken en het gebruik van natuursteen. 

Elementen van de oorspronkelijke architectuur van de kerk, van zware houten deuren tot wijwaterbakjes, zijn zoveel mogelijk behouden. Ook andere kenmerkende onderdelen zoals de spitsbogen en houten balken blijven in het zicht. Bij het herontwerp van de Heilige Hartenkerk en de twee vrijstaande villa’s keek architectenbureau Wijnen Architectuur uit ’s-Hertogenbosch goed naar de omgeving. Zo is voor de nieuwe villa’s naast de kerk gekozen voor een baksteen met een warme kleur die zowel past bij het straatbeeld als bij de kerk. De slanke afmeting van de baksteen en de dieperliggende voeg garanderen een bijzondere en hedendaagse uitstraling.

Informatie

AMB Makelaars Den Bosch

Onderwijsboulevard 500
5223 DN Den Bosch
Tel. 073 - 7113700
info@amb-makelaars.nl