Zoeken
flight forum (14).jpg

Flight Forum

Hoogwaardig businesspark

In opdracht van Atos Origin bouwde Van de Ven het Eindhovense Flight Forum. Flight Forum is een hoogwaardig businesspark in de dynamische omgeving van Eindhoven Airport. Het park is verdeeld in seperate clusters voor bedrijven en kantoren. In totaal zijn in het Flight Forum circa 100.000 m2 kantoren en circa 175.000 m2 bedrijfsruimten gerealiseerd. Met een ligging direct aan de luchthaven en de verkeersader A2 vormt Businesspark Flight Forum de ideale uitvalsbasis voor zowel luchtvaartgebonden als niet-luchtvaartgebonden ondernemingen.  

Stedenbouwkundig

"Gebouwen worden verstilde sculpturen". Vanuit die filosofie hebben stedenbouwkundig architect MVRDV en ontwikkelaars het beeldkwaliteitplan van Flight Forum vastgesteld. In dit plan tellen de gebouwen op het kantorenterrein maximaal 10 verdiepingen. Zo is een stijlvol visitekaartje gegarandeerd.

Beeldkwaliteit

De bebouwing op het bedrijventerrein volgt de rooilijnen van de clusters zodat er één gesloten geheel is ontstaan. Achter deze gesloten gevel hebben bedrijven een grote mate van bewegingsvrijheid. De hoogte van de bedrijfsgebouwen varieert tot maximaal 20 meter, voor de kantoren is dit tot 10 lagen. Flight Forum biedt de mogelijkheid om binnen het beeldkwaliteitplan met een architect en bouwer naar keuze een eigen gebouw te realiseren. Alle bedrijven hebben de vrijheid om zich met eigen logo en identiteit prominent te presenteren. Omdat alle locaties zichtlocaties zijn, is de exposure optimaal