icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Tilburg

Winkelrondje Zuid

Het KernWinkelGebied Tilburg ondergaat in een moordend tempo een complete metamorfose. Nadat eerder de Primark (eigen ontwikkeling) en Hudson’s Bay in opdracht van Wereldhave zijn opgeleverd wordt in 2019 gestart met de vernieuwing van de Emmapassage en Hendrikhof.

Status
In uitvoering
Opdrachtgever
Wereldhave
Uitvoering
Bouwcombinatie Van de Ven - Van Schijndel
Architect
Rijnboutt & Valode en Pistere

Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV is betrokken als bouwteampartner bij de uitbreiding van de parkeergarage en de metamorfose van de Emmapassage als winkelcentrum in Tilburg centrum. Neoo heeft als gedelegeerd ontwikkelaar namens Wereldhave het ontwikkeltraject voor haar rekening genomen. Dit heeft geresulteerd in een effectief ontwerp met groots ambitieniveau. Inmiddels is een groot deel van de passage gesloopt en is er een nieuwe fundering en vloer gestort. We zijn nu bezig met de opbouw van de nieuwe winkelstraat. i.s.m. Van schijndel Bouwgroep en Wereldhave.

Er komen 2 gebouwen met een grote winkelplint, de nieuwe Emmapassage en in totaal 170 appartementen verdeeld over de twee gebouwen. Het hoofdgebouw zal een hoogte van 65 meter krijgen.

Ook wordt er een verbinding gemaakt van de nieuwe Emmapassage naar de Heuvelstraat.

Bekijk hieronder de Bouwvlog Binnenstad Tilburg deel 2.

Een korte impressie van de start van de metamorfose van de Emmapassage in het kernwinkelgebied van Tilburg vindt je hier.

Bouwvlog Binnenstad Tilburg deel 1 kun je hier bekijken.