icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Tilburg

Winkelrondje Zuid

Het KernWinkelGebied Tilburg ondergaat in een moordend tempo een complete metamorfose. Nadat eerder de Primark (eigen ontwikkeling) en Hudson’s Bay in opdracht van Wereldhave zijn opgeleverd wordt in 2019 gestart met de vernieuwing van de Emmapassage en Hendrikhof.

Status
In uitvoering
Opdrachtgever
Wereldhave
Uitvoering
Bouwcombinatie Van de Ven - Van Schijndel
Architect
Valode & Pistre Architects

Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV is betrokken als bouwteampartner bij de bouw van kernwinkelgebied Zuid, bestaande uit de uitbreiding  parkeergarage en de metamorfose van de Emmapassage als winkelcentrum in Tilburg centrum, de bouw van 170 appartementen verdeeld over twee gebouwen én de doorbraak naar de Heuvelstraat waardoor een nieuwe verbinding ontstaat tussen Emmapassage en Heuvelstraat. Het hoofdgebouw zal een hoogte van 62 meter krijgen. Neoo heeft als gedelegeerd ontwikkelaar namens Wereldhave het ontwikkeltraject voor haar rekening genomen. Dit heeft geresulteerd in een effectief ontwerp met groots ambitieniveau. i.s.m. Van Schijndel Bouwgroep en Wereldhave.

Bekijk hieronder de Bouwvlog Binnenstad Tilburg deel 4.

Het KernWinkelGebied Tilburg ondergaat in een moordend tempo een complete metamorfose. Momenteel wordt er druk gebouwd aan het Hendrikhof, de Frederikstraat, de Emmapassage en de aansluiting op de Heuvelstraat. Deze week namen we weer een nieuwe vlog op, samen met de ontwikkelaar. De toren is al op hoogte en wordt momenteel, tijdens de donkere winteravonden, sfeervol aangelicht. Ook is nu de winkelstraat al goed zichtbaar. Wat is er weer veel gebeurd!

De ontwikkeling en bouw van kernwinkelgebied Tilburg is een samenwerking van Gemeente Tilburg Wereldhave NEOO Van Schijndel Bouwgroep en Van de Ven Bouw & Ontwikkeling BV (Koninklijke VolkerWessels) VolkerWessels
de Bonth van Hulten (Koninklijke VolkerWessels) werkt momenteel aan de doorsteek door het monumentale pand naar de Heuvelstraat.
Valode & Pistre is de architect van het plan.

Een korte impressie van de start van de metamorfose van de Emmapassage in het kernwinkelgebied van Tilburg vindt je hier.

Bouwvlog Binnenstad Tilburg deel 1

Bouwvlog Binnenstad Tilburg deel 2 

Informatie verhuur appartementen

De verhuur van de appartementen zal straks geregeld worden door NMG Vastgoed. Heeft u interesse? Stuur ze dan een mail