icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Tilburg

Vormenrijk

Recht tegenover de hoofdingang van Het Spoorpark in Tilburg, op de locatie van de voormalige vormenfabriek, hebben wij project Vormenrijk ontwikkeld en gerealiseerd. De locatie van Vormenrijk is ingeklemd tussen de St. Ceciliastraat, Elzenstraat, Populierstraat en Hart van Brabantlaan in de geliefde Bomenbuurt te Tilburg.

Status
Gerealiseerd
Architect
Rietveld Architects
Projectomvang
130 woningen, 1.300 m2 commerciële ruimte en 160 parkeerplaatsen
Informatie commerciële plint
Bedrijfsunit, commerciële ruimt, kantoor

De woningen

Plan Vormenrijk is een aantrekkelijke mix van eengezinswoningen. De woningen zijn gebouwd boven op een bovengrondse parkeergarage met 160 parkeerplaatsen. In de parkeergarage bevinden zich ook de ruime bergingen. Het plan bestaat uit 9 bouwblokken met in totaal 124 eengezinswoningen en 6 appartementen. Aan de zijde van de Hart Van Brabantlaan een commerciële plint van ca 1.300m². Het plan is erg geschikt voor kleine huishoudens. Er zijn woningen met één slaapkamer en er zijn woningen met twee slaapkamers. De woningen grenzen allen aan mooie groene aangelegde (binnen)tuintjes. Iedere woning heeft een stoepje waar een lounge set of tafel met stoelen geplaatst kan worden. De vormgeving van het plan is afgeleid van de voormalige vormenfabriek die onder andere vormen voor chocoladerepen produceerde. 9 bouwblokken in de vorm van chocoladerepen met daartussenin 9 intieme binnentuintjes. Het totale architectonisch ontwerp draagt bij aan de sociale en prettige sfeer onder de bewoners, die er met veel plezier wonen. Men kent elkaar, maakt een praatje en drinkt zelfs een kopje koffie bij elkaar op het terras, die weer uitkijken op de gemeenschappelijke binnentuinen.