icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Sprundel

Thornerhof

De eeuwenoude band met het Limburgse dorp Thorn en de gemeente heeft uiteindelijk geresulteerd dat de stedenbouwkundige en de architect het plan Thornerhof hebben ontwikkeld. Een plan met veel verschillende witte woningen, die de sfeer van Thorn letterlijk naar Sprundel haalt. Daardoor ontstaat een unieke nieuwe buurt.

Status
Gerealiseerd
Plaats
Gemeente Ruchphen
Omvang project
18 appartementen en 28 woningen
Opdrachtgever
Thuisvester, Oosterhout
Architect
VVR architecten, Etten-Leur

Differentatie

Op basis van de gemeentelijke woonvisie heeft woningcorporatie Thuisverster samen met de gemeente Rucphen ervoor gekozen om in het plan Thornerhof appartementen en woningen op te nemen voor verschillende doelgroepen. Die differentiatie bood de architect ook de kans een stuk sfeer van het Limburgse Thorn in het plan op te nemen. In dat ‘witte dorp' zijn veel verschillende typen woningen te vinden. In Thornerhof zijn in totaal twaalf verschillende typen huizen opgenomen. Van de Ven heeft deze woningen gebouwd en in 2011 opgeleverd aan Thuisvester.