icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Tilburg

Primark Tilburg Centrum

Ontwikkelcombinatie Warenhuis Tilburg C.V. is verantwoordelijk voor de bouw van Primark in Tilburg.

Status
Opgeleverd

Transformatie

Het pand van Primark heeft in totaal zes bouwlagen en is gebouwd op de locatie waar voorheen stadskantoor drie gevestigd was. Met een oppervlak van 4900 vierkante meter behoort het tot één van de grotere Primark stores in Nederland. De start van de bouw van Primark was tevens het begin van een grote transformatie die het stadscentrum van Tilburg de komende jaren ondergaat/heeft ondergaan. De nieuwe Primark is onderdeel van de grote transformatie van de binnenstad van Tilburg. De Ontwikkelcombinatie Warenhuis Tilburg C.V., bestaande uit Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V. (VolkerWessels onderneming), Van Schijndel Bouwgroep en M7, is trots dat zij hier een mooie bijdrage aan heeft kunnen leveren.

Architectuur

Primark is  een Ierse modeketen met inmiddels vijftien winkels in Nederland. De vestiging in Tilburg krijgt een bijzondere architectuur, een combinatie van modernisme en monumentale stijlen om zo een koppeling te maken tussen het modernistische stadskantoor enerzijds en het historische pand van stadscafé Meesters anderzijds. Om deze twee uitersten in elkaar over te laten vloeien heeft de architect ervoor gekozen om een strakke kolommenstructuur op de begane grond te combineren met overlappende gevelpanelen op de verdieping.

Oplevering

Filmpje bouw Primark Tilburg september 2016.

Filmpje officiële start bouw Primark Tilburg van 07-10-2016.

Filmpje storten keldervloer december 2016.

Filmpje bouw februari 2017.

Filmpje bouw maart 2017.

Filmpje Primark voorjaar 2017

Filmpje Primark oktober 2017