icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Plan-t

Plan-t, een ontwikkeling van VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed, wordt dé hotspot voor ondernemend Tilburg in het hart van de Spoorzone.

Het bijzondere gebouw, vernoemd naar een tot de verbeelding sprekend treinstel uit de jaren 60, telt zeven verdiepingen en biedt in totaal bijna 11.000 vierkante meter kantoorruimte. Naast een inspirerende werkomgeving biedt het gebouw veel gemeenschappelijke faciliteiten zoals de ondergrondse parkeergarage, centrale receptie, hoogwaardige horeca, een 'chillruimte', en diverse vergader- en presentatieruimten. Plan-t wordt als gebouw all-electric, met een focus op duurzaamheid; door onder andere de toepassing van warmte-koude opslag, zonnepanelen, led-verlichting en klimaatplafonds.

 

Over de Spoorzone Tilburg
De Spoorzone is er voor iedereen: voor de inwoners van Tilburg die prettig en eigentijds willen wonen op een plek waar altijd wat te doen is, met het openbaar vervoer op loopafstand. Een gebied voor ondernemers, van start-up tot scale-up en verder, die nieuwe huisvesting zoeken, en waar ruimte is om te werken aan nieuwe dienst- en productconcepten.

 

Op de plek die ooit de werkplaats was van de Nederlandse Spoorwegen, ontstaat momenteel een compleet nieuw stadsdeel. Sinds de hekken rond het voormalige NS-terrein in 2010 zijn verwijderd, wordt dit gebied door de gemeente Tilburg samen met haar partner VolkerWessels en andere ondernemingen, getransformeerd tot een levendig woon-, werk- en recreatiegebied met een sterke koppeling aan de kenniseconomie. In totaal worden er in dit gebied uiteindelijk gerealiseerd:

  • ongeveer 2.000 woningen;
  • circa 50.000 m² werken | zakelijke en commerciële dienstverlening;
  • circa 25.000 m² kennis | cultuur | maatschappelijk programma;
  • circa 15.000 m² vrije tijd | vermaak.

Interesse in Plan-t?

Voor het huren van een ruimte in Plan-t kan contact worden opgenomen met Naber Bedrijfshuisvesting (013 - 5 400 700) of Cushman & Wakefield (040 – 2 125 125), via de website van Plan-t of per e-mail.

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een gegeven bij de ontwikkeling van Plan-t. Om deze ambitie te verwezenlijken wordt het gebouw voorzien van BREAAM certificering. Een bijkomend voordeel van een duurzaam gebouw is een reductie van de operationele kosten en een positieve bijdrage aan de productiviteit en gezondheid van de gebruikers van het gebouw. Een duurzaam gebouw is een gezamenlijke ambitie van de eigenaar en de gebruikers van het gebouw.

Informatie

Voor meer informatie over Plan-T klik hier.