icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Oosterhout

Parck Warande

Parck Warande | buiten wonen in Oosterhout

Status
In ontwikkeling
Opdrachtgever
VEZO ontwikkelingscombinatie B.V.
Architect
Marquart Architecten B.V., Raamsdonksveer
Omvang
48 sociale en 60 huur appartementen
Landschapsarchitect
Studio REDD, Goirle
Afnemer
Thuisvester, Oosterhout

Parck Warande

Het plan is een ontwikkeling van VEZO-ontwikkelingscombinatie B.V. Dit is een samenwerking tussen Thuisvester en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling, ieder voor 50%. Afnemer van het project is Thuisvester welke gebouw A (48 appartementen) zal verhuren in de sociale markt en gebouw B (60 appartement) zal verhuren in het middeldure segment.

Aanvang van de bouw zal maart 2024 zijn, beoogde oplevering is Q3 2025.

Appartementen

Aan één van de mooiste lanen van Brabant, aan de rand van Oosterhout, naast indrukwekkende villa’s op ruime percelen en verscholen in het groen, ontwikkelt Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV, Thuisvester en Fundament Real Estate, samen een evenmooi stukje Oosterhout. Gelegen tussen de Warandelaan en het Wilhelminakanaal. Voor jong en oud.

Wonen in je eigen park. Dat is wonen in Parck Warande. Na een dag werken, thuis in alle rust relaxen of juist even sportief bezig zijn. Met je familie, met vrienden. Wonen in Parck Warande is voor iedereen genieten van het groen, de rust en de ruimte.

Duurzaamheid

Op de locatie stond vroeger de intergas fabriek. De straat waar de gebouwen aan komen te liggen krijgt de naam "Kleinseminariehof", dit is een knipoog naar het seminarie welke is gelegen aan de overkant van de weg.

Bij de ontwikkeling van het plan heeft duurzaamheid en milieu inclusiviteit een belangrijke rol gespeeld. Zo zijn onder andere broed- en nestplaatsen in de gevels opgenomen. Is bij het opstellen van de terreininrichting het toepassen van verharding beperkt om water retentie op eigen terrein te bevorderen. Tevens wordt het regenwater op eigen terrein gebufferd in een van de diverse wadi's. De gebouwen worden voorzien van warmtepompen en PV-panelen om te voldoen aan de recentste duurzaamheidseisen, alsook om de energie behoefte van het gebouw zelf te kunnen faciliteren.