icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Tilburg

Ketelhuis

Volledig in lijn met z’n historische functie, wordt het Ketelhuis het (figuurlijke) warme hart van de Tilburgse Spoorzone. Het monumentale, voormalige NS-pand wordt volledig getransformeerd.

Status
in verkoop / in uitvoering
Opdrachtgever
Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf (WOB)
Ontwikkelaar
SDK Vastgoed, Eindhoven
Architect
Buro013, Tilburg
Omvang
48 woningen, 14 studio's, commerciële plint

Ketelhuis

Dit toonbeeld van naoorlogse utilitaire bouw heeft jarenlang als warmtebron voor de Werkplaats gediend. Eerst met kolen, en later met gas. Nu krijgt het Ketelhuis een nieuw leven als plek om te wonen, werken en ontspannen. Gelegen op de hoek van de Burgemeester Brokxlaan en de Willem II-passage, waardoor je ook binnen één wandelminuut in de Tilburgse binnenstad bent.

Ketelhuis Spoorzone: Waar energie centraal staat!

Het in 1947 door de NS gebouwde bakstenen ‘Ketelhuis’ was letterlijk de energiebron voor de gehele werkplaats in de Spoorzone in Tilburg.
Anno 2022 krijgt het Ketelhuis een bijzondere opbouw met daarin 48 appartementen en een nog nieuw te bouwen naastgelegen blok met nog eens 14 studio’s.
Wonen in hartje centrum en middenin de bruisende Spoorzone.

Projectwebsite

Ketelhuis Spoorzone Tilburg