icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Tilburg

High Lane

Woontoren met 152 appartementen

Status
In uitvoering
Opdrachtgever
TBV Wonen, gemeente Tilburg
Architect
HUB, Antwerpen
Omvang
152 appartementen

High Lane

Op de hoek van de Hart van Brabantlaan en de Sint Ceciliastraat, naast het Spoorpark, komt High Lane; Een woontoren langs het spoor van ca. 70 m hoog met daarin 120 appartementen en aan de zijde van de Hart van Brabantlaan een laagbouw van 6 lagen met 32 appartementen. Aan de zijde van de Hart van Brabantlaan zijn op de begane grond 4 kleine ateliers met een bovenwoning gepland. Beide gebouwen, samen met TTS1, omsluiten een semiopenbare binnentuin. Het casco en de gevels van beide gebouwen worden volledig in geprefabriceerd beton uitgevoerd.

"152 betaalbare woningen voor de mensen in onze stad"
Wethouder Bas van der Pol

152 appartementen

Alle appartementen vallen in de categorie sociale woningbouw. We hebben het project samen met TBV en de gemeente Tilburg ontwikkeld. De hoge geluidbelasting en de externe veiligheid waren belangrijke ontwerpissues als gevolg van de ligging direct aan het spoor en op de hoek van 2 drukke wegen in het centrum van Tilburg.