HomeProjecten Het Tilburgs Arsenaal

Het Tilburgs Arsenaal

Tilburg

Comfortabel wonen in hartje centrum!

 

Comfort & gemak

De appartementen staan voor comfort en gemak. Zo zijn alle kamers in de appartementen voorzien van vloerverwarming, oftewel: geen radiatoren en een aangename constante temperatuur. De woningen worden met badkamer opgeleverd, hoe deze eruit komt te zien kun je zelf invullen. Voor de keuken heb je de volledige vrijheid, deze ruimte wordt ‘leeg’ opgeleverd. Natuurlijk worden wel aansluitingen hiervoor aangelegd, zodat alle voorzieningen in je keuken mogelijk zijn.

 

Er zijn tien verschillende type appartementen. Er zitten verschillen in de grootte van de appartementen, dit varieert van 50 m² tot 110 m². Alle woningen zijn voorzien van een privé-buitenruimte; een deel van de appartementen hebben een balkon om lekker in het middag- of avondzonnetje te zitten, andere zijn voorzien van een loggia. Parkeren is mogelijk in de kelder waar ook de bergingen gesitueerd zijn.

 

Op de begane grond van het Tilburgs Arsenaal is ruimte voor verschillende bedrijven. Denk daarbij aan winkeltjes zoals je ze kent uit het Dwaalgebied, maar dat mogen bijvoorbeeld ook ateliers, horeca of kantoren zijn. Boven de commerciële plint komen 63 appartementen.

Het Tilburgs Arsenaal impressie Impressie Het Tilburgs Arsenaal Magazijnkwartier vogelvlucht Tilburg Impressie Het Tilburgs Arsenaal Magazijnkwartier type D Tilburg Impressie Het Tilburgs Arsenaal Magazijnkwartier type F Bouwsstatus september 2017 het Tilburgs Arsenaal Start bouw het Tilburgs Arsenaal 15-09-2017 Bouwsstatus september 2017 het Tilburgs Arsenaal Het Tilburgs Arsenaal in de sneeuw 11 december 2017 Start bouw het Tilburgs Arsenaal 15-09-2017 Het Tilburgs Arsenaal in de sneeuw 11 december 2017 Het Tilburgs Arsenaal in de sneeuw 11 december 2017 Het Tilburgs Arsenaal in de sneeuw 11 december 2017 Het Tilburgs Arsenaal in de sneeuw 11 december 2017 Het Tilburgs Arsenaal bouwstatus juli 2018

Wonen in de stad

De naam van het nieuwbouwproject Het Tilburgs Arsenaal verwijst naar het verleden waar nu ook de straat naar verwijst. Die ‘chique’ naam past er helemaal want het nieuwbouwproject is stijlvol. De tijdloze architectuur van het gebouw is ontworpen door Bedaux de Brouwer Architecten. Zij kiezen voor mooie materialen zoals drie verschillende kleuren metselwerk. Net zoals zijn andere projecten letten zij op details.

 

Wonen in Het Tilburgs Arsenaal is wonen met alle gemakken en voorzieningen bij de hand. Of het nu gaat om de gezelligheid van een hapje eten om de hoek, het station, de supermarkt, de bakker of de slager, alles is op loopafstand.

 

Inrichting omgeving

De Magazijnstraat krijgt een heel nieuwe uitstraling met de komst van Het Tilburgs Arsenaal. Deze ‘vergeten’ straat krijgt eindelijk de extra liefde en aandacht die het verdient. Het straatje wordt weer een bruisende en levendige omgeving en vormt een belangrijke schakel tussen centrum en stad.

Speciaal voor het project wordt ook de Magazijnstraat opnieuw ingericht. Het wordt de derde karakteristieke toegang naar het centrum vanaf de Spoorlaan. Om de appartementen heen komt veel groen, bomen en planten creëren een pleinachtige sfeer. De omgeving van deze woningen is levendig, bruisend en heeft de dynamiek van de stad. Met een groot appartement midden in de stad is Het Tilburgs Arsenaal een populaire woonplek voor een brede doelgroep.

  

Kortom fijn wonen!

Feiten & cijfers

 • Status
  Opgeleverd!
 • Hinke Fongers Beheer bv
  Verhuur informatie
 • Architect
  Bedaux de Brouwer Architecten
 • Projectomvang
  63 appartementen voor de verhuur en commerciële plint
 • Projectcategorieën
  Woningbouw
  Utiliteitsbouw
+