icon-arrow-right
HomeProjecten De Brabander

De Brabander

Tilburg

De Brabander ligt in het centrum van de Spoorzone direct ten oosten van het recent opgeleverde nieuwe Burgemeester Stekelenburgplein (Stationsplein) en ten westen van de LocHal. 

'de Stadscampus'

Samen met het naastgelegen kantoorgebouw Plan-t en het Traverse-gebouw vormt het 'de Stadscampus'. De drie volumes definiëren samen met de westelijk gelegen LocHal een nieuw, informeel en intiem binnenplein waar gebruikers, bezoekers & bewoners van de omliggende gebouwen elkaar kunnen ontmoeten. De Stadscampus maakt onderdeel uit van het onherroepelijke bestemmingsplan 'Spoorzone, 5e herziening (Burg. Stekelenburgplein)'.


Het project De Brabander bevat 162 appartementen op een verhoogde plint. Dit mooie gebouw is ontworpen door HappelCornelissenVerhoeven Architecten uit Rotterdam. De Brabander bestaat uit zeventien bouwlagen en is geïnspireerd op Chicago. De begane grond bestaat naast de entree en trappenhuizen uit twee commerciële ruimten en een fietsenstalling.

De Brabander Stadscampus Spoorzone Tilburg centrum De Brabander Stadscampus Spoorzone Tilburg centrum De Brabander Stadscampus Spoorzone Tilburg centrum De Brabander Stadscampus Spoorzone Tilburg centrum

Feiten & cijfers

 • Status
  In voorbereiding
 • Architect
  HappelCornelissenVerhoeven Architecten, Rotterdam
 • Omvang
  162 appartementen en commerciële plint
 • Projectcategorieën
  Woningbouw
  Utiliteitsbouw
+