icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Tilburg

De Brabander

De Brabander ligt in het centrum van de Spoorzone direct ten oosten van het nieuwe Burgemeester Stekelenburgplein (Stationsplein), naast Plan-t en ten westen van de LocHal.

Status
Gerealiseerd
Architect
HappelCornelissenVerhoeven Architecten, Rotterdam
Omvang
162 appartementen en commerciële plint
Informatie verhuur appartementen
KIN Makelaars

'de Stadscampus'

Samen met het naastgelegen kantoorgebouw Plan-t en het Traverse-gebouw vormt het 'de Stadscampus'. De drie volumes definiëren samen met de westelijk gelegen LocHal een nieuw, informeel en intiem binnenplein waar gebruikers, bezoekers & bewoners van de omliggende gebouwen elkaar kunnen ontmoeten. De Stadscampus maakt onderdeel uit van het onherroepelijke bestemmingsplan 'Spoorzone, 5e herziening (Burg. Stekelenburgplein)'.


Het project De Brabander bevat 162 appartementen op een verhoogde plint. Dit mooie gebouw is ontworpen door HappelCornelissenVerhoeven Architecten uit Rotterdam. De Brabander bestaat uit zeventien bouwlagen en is geïnspireerd op Chicago. De begane grond bestaat naast de entree en trappenhuizen uit twee commerciële ruimten en een fietsenstalling.

Een kijkje op de bouwplaats van De Brabander!

"De Brabander is straks van heinde en verre te zien"
Stefan Janszen - SDK Vastgoed