HomeProjecten Clarissenhof

Clarissenhof

Tilburg

Als een witte oase in het hart van de Spoorzone!

In Clarissenhof komt alles samen. Rust en leven, de stad en groen, jong en oud, historie en moderne architectuur. Gelegen op een minuut lopen van het station en vlak bij het centrum is het een oase van rust. Wonen in Clarissenhof voelt daardoor als buiten wonen, midden in de binnenstad. Het aanbod varieert van lofts tot grondgebonden woningen en ruime dakappartementen. Alle woningen zijn voorzien van een complete keuken, een badkamer en een vloerverwarmingssysteem dat ook kan koelen.

 

Clarissenhof is gerealiseerd in twee fases. De eerste fase bestond uit circa 339 woningen, waaronder 116 woningen die in het sociale huursegment worden aangeboden. Dit betreft zowel appartementen als alle grondgebonden woningen. De rest van het aanbod betreft fraaie koopappartementen, deze variëren in grootte van 30m2 tot en met 107 m2. 

Clarissenhof Spoorzone Tilburg Clarissenhof Spoorzone Tilburg Clarissenhof Spoorzone Tilburg Clarissenhof Spoorzone Tilburg Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone Clarissenhof Tilburg Spoorzone

De omgeving

Clarissenhof bevindt zich in de Spoorzone vlak ten zuiden van de wijk Theresia. Vanwege de centrale ligging op één minuut loopafstand van Station zijn naast een goede bereikbaarheid ook goede winkelvoorzieningen, sportvoorzieningen, uitgaansgelegenheden en musea binnen handbereik.

 

Via de passage onder het spoor loop je vanuit Clarissenhof zo de Tilburgse binnenstad in. Bovendien is in Spoorzone 013 van alles te beleven. Bijzondere eettentjes en cafés schieten er als paddenstoelen uit de grond. De Houtloods is de plek voor een gezellige borrel, je kennis verrijken of flexwerken kan in de nieuwe bibliotheek. Als bewoner van Clarissenhof hoef je je dus geen moment te vervelen.

 

Door de gunstige ligging van Tilburg bent u met het openbaar vervoer binnen een kwartier in 's-Hertogenbosch of Eindhoven, dat is in sommige gevallen zowel sneller als goedkoper dan met de auto. Over uw auto hoeft u zich geen zorgen te maken, deze kunt u veilig stallen in de Clarissenhof parkeergarage.

Architectuur

Net als in Spoorzone 013 vind je in Clarissenhof een spannende mix van oud en nieuw. De bebouwing in Clarissenhof is namelijk geïnspireerd op de architectuur van verdwenen kloosters. Strakke lijnen en klassieke boogramen wisselen elkaar af. Door de groene inrichting en uitstraling van het plan voelt Clarissenhof echt als buiten wonen in de binnenstad. Door de veelzijdigheid voelt iedereen zich hier thuis, van geboren Tilburger tot expat, van student tot gezin

Clarissenhof op film

Filmpje 1

Filmpje 2 (bouwstatus juni 2016)

Filmpje 3 (bouwstatus juli 2016)

Filmpje 4 (inzegening start bouw)

Filmpje 5 (inzegening start bouw)

Filmpje 6 (bouwstatus september 2016)

Filmpje 7 (bouwstatus december 2016)

Filmpje 8 (bouwstatus januari 2017)

Filmpje 9 (Hoogste Punt viering 30 maart 2017)

Filmpje 10 (bouwstatus maart 2017)

Feiten & cijfers

 • Status
  Opgeleverd
 • Ontwikkelaar
  SDK Vastgoed bv (VolkerWessels)
 • Projectomvang
  339 koop- en huurwoningen
 • Architect
  Dok Architecten
 • Projectcategorieën
  Woningbouw
+