Zoeken
SP2016-De-Plint-40-LowRes.JPG

DePlint - Veemarktkwartier

Creatieve bedrijvigheid

Wie dacht dat het Veemarktkwartier niks zou worden, heeft ongelijk gekregen. Het Veemarktkwartier bestaat uit een aantal deellocaties die allen de bestemming creatieve bedrijvigheid hebben verworven. Het nieuwe FAXX-gebouw nadert zijn definitieve vorm, het basketbalveldje aan de Veemarktstraat heeft plaatsgemaakt voor nieuwbouw, de belangstelling voor DePLINT in de Tivoligarage is enorm en de passage vanaf de heuvel, het Panhuysenpad, krijgt een ingetogen karakter waarbij de bebouwing zorgvuldig is ingepast tussen de bestaande bebouwing.

DePlint

Geïntegreerd in de Tivoli-garage, komt een langgerekt gebouw: DePLINT. Vooral veel kleine creatieve ondernemingen willen zich hier vestigen. Eind 2013 is door Samenwerking.BBE een besloten competitie gewonnen voor de ontwikkeling van de plint van de Tivoli-parkeergarage in het Veemarktkwartier in Tilburg. In de parkeergarage is bij de bouw in 1994 ruimte gereserveerd voor een latere invulling. Binnen de ontwikkeling van het gehele  Veemarktkwartier wordt hier nu 1800m2 werkruimte voor de creatieve industrie gecreëerd.

Stoere architectuur

Met de invulling wordt een begrijpelijke schaal teruggebracht aan de Veemarktstraat. Het gebied wordt een prettig gebied om te passeren, de architectuur bemiddeld tussen de bestaande stalen parkeergarage van Benthem Crouwel en de industriële historie van de achterliggende locatie: Wolspinnerij "De Phoenix". De(Tivoli)PLINT is een stoer gebouw van steen, staal en glas. Midden in Tilburg, met parkeergarage Tivoli in de rug. En pal naast Poppodium 013. De nieuwe entree van poppodium 013 wordt ook ondergebracht in de plint. In de nieuwbouw is een diversiteit aan werkruimten opgenomen. Een werkplek binnen een collectief werkveld is mogelijk, maar ook een eigen werkplaats/studio met eigen entree. Kleine units op de 2e verdieping of atelier met winkelfunctie direct aan de straat. Elke gebruiker is op vrijdagmiddag welkom bij de borrel op het gezamenlijk dakterras.

Opening

Bekijk hier de video van de opening van De Plint en Avec in het Veemarktkwartier.

Veemarktkwartier

Kijk hier voor een video om een indruk te krijgen van het Veemarktkwartier!