Zoeken
clarissenhof (04).jpg

Clarissenhof

Een witte oase in het hart van de Spoorzone

Als een witte oase in het hart van de Spoorzone!

In het hart van de Spoorzone, tussen de Burgemeester Brokxlaan en de Lange Nieuwstraat, op één minuut van het station bevindt zich het project Clarissenhof. Op deze plek, waar de dynamiek van De Spoorzone en het fijne wonen van de wijk Theresia samenkomen, zijn wij in het voorjaar van 2016 gestart met de bouw van 339 woningen. Na een voorspoedige bouw zijn in het tweede kwartaal van 2018 alle woningen opgeleverd. En het resultaat mag er wezen! Alle lof van omgeving en bewoners voor de bijzondere sfeer die het project ademt. We zijn trots op dit mooie eindresultaat. 

Clarissenhof kent verschillende woningtypen in huur en koop: van stadswoningen met een tuin tot appartementen met een fraai uitzicht op de bruisende Spoorzone en de Tilburgse binnenstad. Clarissenhof is met haar unieke opzet en architectuur een bijzondere plek om te wonen en ademt op een subtiele manier de sfeer van het verleden, gecombineerd met de luxe van nu en het gemak van de stad.

De omgeving

Clarissenhof bevindt zich in de Spoorzone vlak ten zuiden van de wijk Theresia. Vanwege de centrale ligging op één minuut loopafstand van Station zijn naast een goede bereikbaarheid ook goede winkelvoorzieningen, sportvoorzieningen, uitgaansgelegenheden en musea binnen handbereik. 

Via de passage onder het spoor loop je vanuit Clarissenhof zo de Tilburgse binnenstad in. Bovendien is in Spoorzone 013 van alles te beleven. Bijzondere eettentjes en cafés schieten er als paddenstoelen uit de grond. De Houtloods is de plek voor een gezellige borrel, je kennis verrijken of flexwerken kan in de nieuwe bibliotheek. Als bewoner van Clarissenhof hoef je je dus geen moment te vervelen. 

Door de gunstige ligging van Tilburg bent u met het openbaar vervoer binnen een kwartier in 's-Hertogenbosch of Eindhoven, dat is in sommige gevallen zowel sneller als goedkoper dan met de auto. Over uw auto hoeft u zich geen zorgen te maken, deze kunt u veilig stallen in de Clarissenhof parkeergarage.

Architectuur

Net als in Spoorzone 013 vind je in Clarissenhof een spannende mix van oud en nieuw. De bebouwing in Clarissenhof is namelijk geïnspireerd op de architectuur van verdwenen kloosters. Strakke lijnen en klassieke boogramen wisselen elkaar af. Door de groene inrichting en uitstraling van het plan voelt Clarissenhof echt als buiten wonen in de binnenstad. Door de veelzijdigheid voelt iedereen zich hier thuis, van geboren Tilburger tot expat, van student tot gezin.

Clarissenhof op film

Filmpje 1

Filmpje 2 (bouwstatus juni 2016)

Filmpje 3 (bouwstatus juli 2016)

Filmpje 4 (inzegening start bouw)

Filmpje 5 (inzegening start bouw)

Filmpje 6 (bouwstatus september 2016)

Filmpje 7 (bouwstatus december 2016)

Filmpje 8 (bouwstatus januari 2017)

Filmpje 9 (Hoogste Punt viering 30 maart 2017)

Filmpje 10 (bouwstatus maart 2017)