Zoeken
bewust wonen berkel enschot (12).jpg

Bewust wonen

Woongebied Echt Enschotsebaan

Vlakbij Tilburg ligt het onvervalste Brabantse dorp Berkel-Enschot. Het is een prachtige, groene leefomgeving, dus een heerlijke locatie om te wonen, werken, winkelen en recreëren. Hier wordt het nieuwe woongebied Echt Enschotsebaan gerealiseerd. Dit gebied bestaat uit verschillende buurtschappen met alle voorzieningen binnen handbereik; de dorpskern, het centrum van Tilburg of de snelweg.

Groene long

Centraal in het woongebied ligt een "groene long" die buiten een waterhuishoudkundige functie ook een recreatieve functie heeft met diverse wandel- en fietspaden. Samen met verschillende speelplekken wordt dit een gebied met een ruime en overzichtelijke opzet. Het nieuwbouwproject "Bewust wonen" maakt onderdeel uit van Buurtschap Zuidoost, en bestaat uit  twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande- woningen, welke in verschillende fases gebouwd worden.

Duurzaamheid

Kiezen voor "Bewust wonen" is óók kiezen voor duurzaamheid, comfort en gunstige energielasten. De woningen uit dit project worden namelijk voorzien van een individueel warmte- en koudeopslag (WKO) systeem met vloerverwarming en -koeling. De woningen worden in de winter verwarmd (en in de zomer gekoeld) doormiddel van een warmtepomp. Deze pomp gebruikt de bodemtemperatuur als gratis energiebron. Kortom, veel comfort, gunstige energiekosten en dat alles op een milieuvriendelijke wijze!