Zoeken
tobias asserlaan 09-2017 (06)_LR.jpg

28 NOM appartementen Tobias Asserlaan

Nul op de meter appartementen

Aan de Tobias Asserlaan in Tilburg heeft Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bv 28 Nul-Op-de-Meter appartementen gebouwd voor TBV Wonen. Dit zijn energiezuinige appartementen, nul op de meter. D.w.z. dat er géén energiekosten betaald hoeven te worden mits de bewoners zich houden aan het spelregelboekje.

Energiezuinig

De energie wordt opgewekt door hoogwaardige PV-panelen die op het gehele dak gelegd zijn. De decentrale units (DCU) zijn gemonteerd in de woonkamer en slaapkamers en deze zorgen voor de verwarming en ventilatie van de gehele woning. Deze units zijn nog niet eerder in Nederland toegepast. De bewoners kunnen de unit ook als koeling/airco gaan gebruiken echter zal er dan extern een schakelaar omgezet moeten worden. Zij moeten hiervoor tekenen omdat zij dan buiten hun bundel komen dus niet meer NOM zijn.

 

Onderhoudsplan

Voor de installatie is een MJOP (meer jaren onderhoudsplan) afgesloten met de opdrachtgever. Hiermee staan wij garant voor het onderhoud en garantie van de installatie.

Ook is er een monitoringsplan afgesloten. Dit houdt in dat wij de gehele installatie monitoren, de opbrengsten en het verbruik controleren en zo de bewoners kunnen aansturen op hun energieverbruik om te zorgen dat ze NOM blijven.