Zoeken
BDONG_04_20180817_interieur_cam6_LR.jpg

22 woningen "Dongen komt thuis" fase 4

Een mix van verschillende type woningen

22 nieuwe woningen in ‘Dongen komt thuis 4’ in de Beljaart 4 te Dongen

Ook in deze fase is een mix gemaakt van zes verschillende types. Vrijstaande woningen geschakeld, 2 kappers,  hoekwoningen met garage en rijwoningen.

Alle woningen hebben een zadeldak met een overstek. Dit overstek geeft de woning niet alleen een mooie uitstraling maar zorgt ook voor de nodige schaduw in de warme zomermaanden. Dit is een bewuste keuze om opwarming van de gevels te verminderen. 

De 2-kappers zijn asymmetrisch in opbouw hierdoor heeft iedere woning een eigen identiteit.  Een duidelijk plint op begane grond en een band van terugliggend metselwerk op de 1e verdieping zorgen voor verbinding van alle woningen. De rijwoningen hebben een sterke horizontale werking door op de 1e verdieping keimwerk toe te passen. De rijwoningen worden beëindigd door een hoekwoning met gedraaide kap. 

De gevel bestaat hoofdzakelijk uit baksteen in 2 basiskleuren, rood en bruin genuanceerd. Accenten in de gevelvlakken worden gevormd door middel van wit keimwerk. Tussen de 2-kapper en de rijwoningen zijn de zijgevels wit gekeimd om ook hier te zorgen voor minder opwarming tussen de woningen. Bijzondere details worden gevormd door terugliggend metselwerk afgewisseld met staand metselwerk. 

De buitenkozijnen in het rode metselwerk zijn hoofdzakelijk wit en de kozijnen in het bruine metselwerk midden grijs. Er wordt afwisselend gewerkt met kaders rondom kozijnen en/of voordeuren. Voordeuren zijn wit of midden grijs. De vrijstaande geschakelde woningen zijn op de zijgevel voorzien van een ruime erker. Deze staan altijd op een bijzonder plek waarbij er zichtlijnen ontstaan naar het groen en de openbare ruimte. 

De overgang tussen privé en openbaar wordt gevormd door groene hagen aan de straatzijde. Begroeide gaashekwerken zorgen voor afscherming tussen de tuinen onderling. 

Om de eenheid van de wijk te borgen is er gekozen voor een leikleurige dakpan die aansluit bij de overige plandelen. 

Ir. Jouwert Bosma

JYB architecten

Verkoop & Informatie

KIN Makelaars

Hoge Ham 93
5104 JC Dongen
T 0162-726926
dongen@kinmakelaars.nl