Zoeken
BDONG_typeBDEHJ_interieur_LR.jpg

14 woningen "Dongen komt thuis"

Ruim, royaal wonen nabij het centrum

Ruim, royaal wonen nabij het centrum Op drie minuten fietsen van het centrum van Dongen ligt aan de noordzijde van Dongen de wijk de Beljaart. Aan de rand van deze wijk, grenzend aan de groenstrook en nabij de buurtvoorzieningen en speelgebied Beljaart-Buiten, ontwikkelt Van de Ven Bouw en Ontwikkeling 14 sfeervolle woningen. Het plan bestaat uit vijf varianten; vrijstaand geschakelde woningen met garage, tweekappers met garage en royale tuin op het zuidoosten tot hoekwoningen en rijwoningen met tuin op het zuidwesten.

Ruim, royaal wonen nabij het centrum

Op drie minuten fietsen van het centrum van Dongen ligt aan de noordzijde van Dongen de wijk de Beljaart. Aan de rand van deze wijk, grenzend aan de groenstrook en nabij de buurtvoorzieningen en speelgebied Beljaart-Buiten, ontwikkelt Van de Ven Bouw en Ontwikkeling 14 sfeervolle woningen. Het plan bestaat uit vijf varianten; vrijstaand geschakelde woningen met garage, tweekappers met garage en royale tuin op het zuidoosten tot hoekwoningen en rijwoningen met tuin op het zuidwesten.

Warme architectuur met levendig straatbeeld

Cier architecten heeft aansluiting gezocht bij het voor dit gebied geldende beeldkwaliteitsplan. Het ontwerp is te typeren als eigentijdse dorpsarchitectuur. De gevels worden ontworpen in een warme baksteenarchitectuur, de hellende daken gedekt met donkere gebakken pannen. De vrijstaande woningen worden voorzien van een dwarskap waardoor een levendig straatbeeld ontstaat. Typische dorpse elementen zoals schoorstenen en stevige goten met overstekken en zinken hemelwaterafvoeren completeren het beeld. In de uitwerking en detaillering van de gevelopeningen worden juist meer eigentijdse middelen toegepast: waar mogelijk worden diepe negges toegepast en strak vormgegeven balustrades bij Franse balkons.