Zoeken
BDONG_20190607_type_F_Cam02_LR.jpg

11 woningen "Dongen komt thuis" fase 5

Identiteit en diversiteit

Identiteit en diversiteit! Dit zijn de kernwoorden voor de 11 luxe woningen in ‘Dongen komt thuis’ fase 5 in de Beljaart 4 te Dongen.

Dongen komt thuis 5

In de Beljaart 4 in Dongen heeft Van de Ven Bouw en Ontwikkeling 11 sfeervolle woningen onder karakteristieke architectuur gerealiseerd. Het project, fase 5 van “Dongen komt thuis”, bestaat uit twee types: 4 twee-onder-één-kapwoningen met garage en 7 vrijstaande woningen met garage verdeeld over 3 varianten. Nagenoeg elke woning heeft een eigen identiteit door wisselende posities van kappen, erkers en gevelkozijnen en de kleur van het metselwerk. 

Warme architectuur met een levendig straatbeeld

Fase 5 van “Dongen komt thuis” bestaat uit een lint van 11 vrijstaande woningen en 2-kappers. Aan de noordzijde start het lint met een gedraaide vrijstaande woning. De woning is wit gekeimd en heeft een erker aan de zij- en achtergevel. Samen met de reeds bestaande woning aan de rotonde vormen ze een poort naar de achterliggende wijk.
Door af te wisselen in kleur van het metselwerk, type woning en rooilijn ontstaat er diversiteit in de straat. De 2-kappers zijn asymmetrisch in opbouw hierdoor ontstaat er identiteit per woning. Een plint van donker metselwerk op begane grond en een band van terugliggend metselwerk op de 1e verdieping zorgen voor verbinding van de verschillende woningtypologieën. De vrijstaande woningen hebben standaard een erker aan de voor- of zijgevel.
Het plan bestaat uit baksteen in 2 basiskleuren, rood en bruin genuanceerd en wit geschilderd metselwerk. De gehele woning inclusief garage wordt in 1 kleur uitgevoerd om eenheid te creëren. De achterzijde van de woningen zijn aan de Beljaartlaan goed zichtbaar. Het gekozen kleurenpalet, samen met een groene doorlopende haag, zorgen hier voor een rustig straatbeeld. Bijzondere detaillering wordt gevormd door terugliggend metselwerk afgewisseld met rollagen. De buitenkozijnen in het rode metselwerk zijn hoofdzakelijk wit en de kozijnen in het bruine metselwerk midden grijs. Er wordt afwisselend gewerkt met kaders rondom kozijnen en/of voordeuren. Voordeuren zijn wit of midden grijs. Erkers zijn toegepast in het verlengde van de zijstraten van de Onkelsticht om duidelijk accent in de straat toe te voegen. Ook in deze fase hebben de woningen een zadeldak met een overstek. De leikleurige dakpan sluit aan op de overige plandelen. De overgang tussen privé en openbaar wordt gevormd door groene hagen aan de straatzijde. 

Bekijk hieronder het filmpje van de start bouw viering!

Typen woningen

“Dongen komt thuis” fase 5 bestaat uit 11 luxe woningen verdeeld over twee hoofdtypes, F en G. De woningen zijn allen gelegen aan de Onkelsticht, met tuinen op het Noord-Westen.

Type F

Type F1: is een mooie vrijstaande woning, met garage en komt drie keer voor in het project. Met een beukmaat van 6 meter en een erker aan de voorzijde van de woning heeft type F een zeer comfortabele en ruimtelijke indeling. Naast een ruime woonkamer met een ruime opstelplaats voor de keuken bieden de woningen onder meer 3 slaapkamers, een badkamer en apart toilet op de eerste verdieping. De tweede verdieping is gemakkelijk in te delen tot meerdere ruimtes. De type F woningen zijn voorzien van een ruime garage met geïsoleerde spouwmuur, vloer en dak. De tuinen van de woningen liggen op het noordwesten. 

Type F2:  is een mooie vrijstaande woning, met garage en komt drie keer voor in het project. Met een beukmaat van 6 meter en een erker aan de zijkant van de woning heeft type F2 een zeer comfortabele en ruimtelijke indeling. Naast een ruime woonkamer met een ruime opstelplaats voor de keuken bieden de woningen onder meer 3 slaapkamers, een badkamer en apart toilet op de eerste verdieping. De tweede verdieping is gemakkelijk in te delen tot meerdere ruimtes. De type F woningen zijn voorzien van een ruime garage met geïsoleerde spouwmuur, vloer en dak. De tuinen van de woningen liggen op het noordwesten. 

Type F3: is een mooie vrijstaande woning, met een vrijstaande garage en komt één keer voor in het project. Type F3 is gelegen op kavel 11. Met een beukmaat van 6 meter, een erker aan de zijkant en een extra grote erker aan de tuinzijde van de woning heeft type F3 een zeer comfortabele en ruimtelijke indeling. Naast een ruime woonkamer met een ruime opstelplaats voor de keuken biedt de woning onder meer 3 slaapkamers, een badkamer en apart toilet op de eerste verdieping. De tweede verdieping is gemakkelijk in te delen tot meerdere ruimtes. De type F3 woning is voorzien van een ruime vrijstaande garage met geïsoleerde spouwmuur, vloer en dak. De tuin van de woning ligt op het noordwesten.

Type G

Type G:  is een fraaie twee-onder-één-kapwoning met garage op een ruim perceel en komt vier keer voor in het project.
Deze ruim opgezette woningen, met een beukmaat van 6 meter, kennen een uiterst functionele indeling. Naast een ruime woonkamer met een opstelplaats voor de keuken aan de achterzijde van de woning bieden ze onder meer 3 slaapkamers, badkamer en apart toilet op de eerste verdieping met een optiemogelijkheid om de tweede verdieping in te delen tot meerdere extra ruimtes. De type G woningen zijn voorzien van een garage met zowel een geïsoleerde spouwmuur en vloer als een geïsoleerd dak. De tuinen van de woningen liggen op het noordwesten.

Informatie

KIN Makelaars

Hoge Ham 93
5104 JC Dongen
T 0162-726926
dongen@kinmakelaars.nl