Zoeken

MorgenWonen

De moderne Nederlander leeft bewust en is kritisch. Hij wil ruim, energiezuinig, duurzaam en onderhoudsarm, en bovendien betaalbaar wonen. Deze nieuwe uitdagingen in de woningbouw vragen om innovatie. Om woningen van nu die klaar zijn voor de wereld van morgen.

lourdeskade (04).jpg

Het antwoord?

100% elektrische, optimaal duurzame woningen van gegarandeerd hoge kwaliteit: MorgenWonen. Klimaatvriendelijk bouwen én wonen. Waar u als bewoner met een bewust energiegebruik, geen energielasten hoeft te hebben.

De woningen van MorgenWonen worden in de fabriek geproduceerd onder geconditioneerde, optimaal beheersbare omstandigheden. Hierdoor kan de hoge kwaliteit van de woningen gewaarborgd worden. Maar ook wordt hierdoor de bouwtijd spectaculair verkort. Eén woning is namelijk in één dag wind- en waterdicht. Minimaal renteverlies voor de toekomstige eigenaar en weinig overlast voor de omgeving. Ook daar staat MorgenWonen voor. 

Bovendien worden de woningen van MorgenWonen woonklaar opgeleverd. En woonklaar is ook écht woonklaar. Zonder de gangbare nawerking van nieuwbouw. Alle wanden zijn afgewerkt, alle vloeren zijn voorzien van vloerbekleding en de woning is uitgerust met een luxe keuken met inbouwapparatuur (A-label) en badkamer met Villeroy & Boch sanitair. Zelfs een zonneterras is bij oplevering aangelegd in de achtertuin en een berging is geplaatst. Vandaag de sleutel, morgen wonen.

www.MorgenWonen.nl

De technische kant

De woningen van MorgenWonen zijn ontworpen om op een zuinige manier met energie om te kunnen gaan. Wat de woningen van MorgenWonen zo duurzaam maakt, zijn de installaties in combinatie met de hoogwaardig geïsoleerde luchtdichte schil (gevels, kozijnen, wanden, vloer en dak). De schil zorgt voor een beperkte warmtevraag, omdat de warmte minder snel verloren gaat. De kunststof kozijnen zijn uitgevoerd met triple glas. De begane grond vloer, het dak en de buitenmuren zijn luchtdicht én hoogwaardig geïsoleerd. Je hebt dus relatief weinig energie nodig om je huis warm te houden. De energie die je nog wel gebruikt, voor ruimteverwarming, warm tapwater, ventilatie en (huishoudelijke) apparaten, wordt op een duurzame manier opgewekt door de zonnepanelen op je dak (de PV-installatie). Als je ongeveer net zo veel opwekt als dat je verbruikt, heb je een energierekening aan het eind van het jaar van circa nul euro. Bovendien heeft je woning geen gasaansluiting, ‘all electric’ dus! 

Naast de PV-installatie is je woning ook uitgerust met een CO2-gestuurd ventilatiesysteem met warmte terugwinning. Dit systeem meet het CO2-gehalte in de woning en ventileert automatisch meer of minder verse lucht. Een gezond binnenklimaat is hierdoor altijd gewaarborgd. De schone lucht die van buiten naar binnen wordt gevoerd, wordt allereerst opgewarmd door de warme (vervuilde) lucht die van binnen naar buiten gevoerd wordt (door middel van een zogenaamde warmtewisselaar). Ook dit systeem draagt zo bij aan de beperkte warmtevraag van de woning. Je hebt immers een constante aanvoer van frisse lucht, maar deze lucht is niet zo koud als wanneer er een raam open gezet zou moeten worden. 

De lucht-warmtepomp zorgt daarnaast voor de opwarming van het tapwater en de vloerverwarming. De vloerverwarming is op de begane grond (met uitzondering van het toilet en de trapkast) en de eerste verdieping aanwezig, en zorgt voor een aangename warmteverdeling. Comfortabel wonen, daar staat MorgenWonen voor!

Tekstafbeelding.jpg

Onze "MorgenWonen" woningen

Hieronder vindt u onze MorgenWonen woningen!

 

23 "MorgenWonen" woningen Dongen

21 "MorgenWonen" woningen Rijen