Zoeken

Werkplaats OntwikkelingsBedrijf en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling tekenen overeenkomst voor ‘de Brabander’

In deze vreemde tijden kunnen we ook positief nieuws melden! Niet een gezamenlijk tekenmoment maar eentje op afstand.

DeBrabander_200324.jpg

Op 24 maart 2020 is de aanneemovereenkomst voor “de Brabander” getekend tussen Werkplaats OntwikkelingsBedrijf (WOB) en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV (onderdeel van Koninklijke VolkerWessels). SDK Vastgoed (VolkerWessels) is namens de WOB de gedelegeerd (gebieds)ontwikkelaar van de Spoorzone in Tilburg en betrokken bij de ontwikkeling van het project.

“De Brabander” bestaat uit 162 huurappartementen, een commerciële plint en een kelder waar met name 100 bergingen in zijn gesitueerd.

Het gehele project is verkocht aan een belegger.

 

Mark Janssens (SDK Vastgoed) en Jark Schepens (Van de Ven), zijn erg blij met het ondertekenen van deze overeenkomst.

"Op deze prominente plek direct aan het station in Tilburg is het gelukt om een prachtig gebouw te ontwikkelen, een fantastische aanvulling voor de Spoorzone.

Dit in samenwerking met de architect HappelCornelisseVerhoeven. De woningen passen volledig in de vraag van (middel dure) huurwoningen voor de stad Tilburg.

De Brabander is een duurzaam gebouw met verwarming en koeling middels een WKO-systeem en zonnepanelen op het dak”.

 

De Brabander vormt samen met het (in aanbouw zijnde) naastgelegen kantoorgebouw Plan-T en het nog te ontwikkelen Traverse-gebouw; 'de Stadscampus'.

De drie volumes definiëren samen met de westelijk gelegen LocHal een nieuw, informeel en intiem binnenplein, waar gebruikers, bezoekers en bewoners van de omliggende gebouwen elkaar kunnen ontmoeten.

 

Naar verwachting wordt in juni dit jaar gestart met de bouw.