Zoeken

Start bouw High Lane na de zomer!

PERSBERICHT

HUB - TSST - 2020_11_12 - beeld 01_LR.jpg

Start bouw High Lane, na de zomer

In 2023 is Tilburg 152 betaalbare huurwoningen rijker. Deze maand is de omgevingsvergunning voor nieuwbouwplan High Lane onherroepelijk geworden. In opdracht van TBV Wonen kan Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV in september starten met de eerste bouwactiviteiten.

High Lane is een prachtige toevoeging aan de ontwikkelingen in de Spoorzone van Tilburg. De toekomstige bewoners kunnen gaan genieten van de ontspanning in een prachtig park enerzijds en het gemak van een station aan de andere zijde van het appartementengebouw. Beide op steenworp afstand.
Directeur-bestuurder Paul Kouijzer: “met de onherroepelijke omgevingsvergunning is de weg vrij voor de start bouw van 152 broodnodige woningen voor met name jonge woningzoekenden op een toplocatie."
Wethouder Bas van der Pol (ruimtelijke ordening): “ Ik ben blij te zien dat we met High Lane een volgende stap kunnen maken in de Spoorzone als stedelijk woonmilieu. Een mooie ontwikkeling, goede mix en zorgvuldig ontworpen. De rand van het Spoorpark komt hiermee nog meer tot leven.”

High Lane Park
High Lane kijkt uit op het Spoorpark. Ze refereert aan het High Line park in New York. De nieuwbouw is een combinatie van een woontoren van 23 verdiepingen langs het spoor en een bouwdeel van 6 woonlagen langs de kruising Hart van Brabantlaan/St. Ceciliastraat. High Lane krijgt met zijn zeventig meter hoogte een prominente plek in de Tilburgse skyline.

”Het was een lang en intensief traject, dat we met zijn allen hebben doorlopen, maar door de positieve grondhouding van partijen en de wil om hier een mooi, functioneel en betaalbaar ontwerp te maken, zijn we als ontwikkelende bouwer trots op het eindresultaat. De gezamenlijke inzet van gemeente Tilburg, TBV Wonen en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV, heeft een mooi ontwerp opgeleverd, dat kwaliteit uitstraalt en passend is voor de beoogde doelgroepen, aldus Jark Schepens, directeur van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV.

In 2023 betrekken de nieuwe bewoners hun woningen in de twee nieuwe statige gebouwen langs het spoor.

Samenwerking
De ontwikkeling is een samenwerking van gemeente Tilburg, Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV (een VolkerWessels onderneming) en TBV Wonen. De gemeente draagt, vanuit de Taskforce ‘betaalbaar wonen’, door middel van een financiële bijdrage bij aan de totstandkoming van het project.

In totaal komen er in High Lane 152 sociale huurwoningen, waarvan 98 betaalbare woningen met recht op huurtoeslag. De grootte van de appartementen varieert van 50 tot 80 m2. High Lane richt zich op jongeren, studenten, starters en huishoppers. Daarnaast worden woningen gereserveerd voor bijzondere doelgroepen. Voor mensen die zelfstandig wonen, maar nog wel wat begeleiding nodig hebben, zoals bijvoorbeeld jongvolwassenen die doorstromen uit een vorm van woonbegeleiding.