Zoeken

Project Enschotse Tuinen krijgt vorm!

PERSBERICHT 17 juli 2020

Enschotse_Tuinen-0083_LR.jpg

Project ‘Enschotse Tuinen’ krijgt vorm!


150 nieuwbouwwoningen in Berkel-Enschot

Aan de westkant van Berkel-Enschot ontstaat een mooi uitbreidingsgebied: Enschotse Tuinen. 
Drie ontwikkelaars hebben de handen ineengeslagen om Enschotse Tuinen tot ontwikkeling te brengen. Afgelopen maandag 13 juli is het bestemmingsplan ter visie gelegd.  

 

Het gebied wordt omsloten door de Burgemeester Bechtweg, de Bosscheweg en de Enschotsebaan en bestaat uit drie deelprojecten genaamd ‘Het Meesters Hof’ van Roozen van Hoppe, ‘De Dorpsgaarde’ van Van Wijnen en ‘Bloemenhof’ van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV.

 

Het plan
In totaal worden er circa 150 woningen gerealiseerd. Woningen voor zowel starters, doorstromers als senioren. Vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, (semi)-bungalows, tussenwoningen en hoekwoningen. Het dorpse karakter komt sterk naar voren in zowel de dorpse verkaveling van het gebied als de dorpse architectuur van de woningen. Door het plan loopt een langgerekte groenstrook.

 

Plan ter visie
Voordat met de bouw van de woningen kan worden gestart dienen de procedures van het bestemmingsplan nog te worden doorlopen bij de Gemeente Tilburg. Het bestemmingsplan ligt op dit moment ter visie. De ontwikkelaars verwachten in het vierde kwartaal van 2020 te starten met de verkoop en begin 2021 met de bouw van de woningen.

 

Inschrijven
Wie wil wonen in een dorpse, groene omgeving én wil genieten van de dynamiek van de stad, vindt dat in uitbreidingsgebied Enschotse Tuinen.  Meld je via de website www.enschotsetuinen.nl aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Op de website is tevens  te zien waar de deelprojecten zijn gelegen. Inschrijvers worden als eerste op de hoogte gebracht van de start verkoop.