Zoeken

Nieuwbouw Pater van den Elsenplein officieel opgeleverd

Persbericht 8 juni 2020 Nieuwbouw ‘Pater van den Elsenplein’ officieel opgeleverd! Bewoners ontvangen de sleutel van hun nieuwe appartement

02.jpg

Het nieuwbouwcomplex aan het Pater van den Elsenplein, gerealiseerd door Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV, is opgeleverd. Het project bestaat uit 30 sociale huurappartementen op een plint van 2.200 m2 commerciële ruimte. Tiwos overhandigt vandaag de sleutels aan de eerste nieuwe bewoners. 

Nieuwe bewoners
“Veel van de nieuwe bewoners woonden voorheen in een eengezinswoning in de wijk en zijn doorgestroomd, vertelt Marilyn Groenen, woonmakelaar bij Tiwos. “Deze bewoners woonden er lang, na 30 of soms 50 jaar verhuizen is best spannend. Maar ze zijn vooral ontzettend blij dat ze in de wijk kunnen blijven wonen en een mooi nieuw appartement hebben gekregen. Als gevolg van de Coronamaatregelen, komen de toekomstige bewoners hun sleutels en welkomstcadeau op kantoor bij Tiwos ophalen.”

Appartementen en winkels
De appartementen zijn gasloos, voorzien van veertig zonnepanelen op de algemene voorzieningen en  drie zonnepanelen per appartement én hebben een zeer energiezuinige buitenschil. De appartementen zorgen voor extra differentiatie in de wijk waar vooral grondgebonden woningen staan. De nieuwe plint onder het appartementencomplex biedt ruimte aan supermarkt Jumbo met aan weerszijden nog twee winkelruimten. Jumbo is inmiddels al druk bezig met het inrichten van de nieuwe winkel die eind juni geopend wordt.