Zoeken

Markante woontoren toegevoegd aan de Tilburgse Skyline

Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV (Koninklijke VolkerWessels) heeft project High Lane in Tilburg opgeleverd aan TBV Wonen.

High Lane

Op de hoek van de Hart van Brabantlaan en de Sint Ceciliastraat, naast het Spoorpark, staat High Lane; Een woontoren langs het spoor van ca. 70 m hoog, 22 verdiepingen en twee lager gelegen wooncomplexen. Het gebouw is ontwikkeld en gerealiseerd door Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV en bestaat uit 152 appartementen met centraal een semiopenbare binnentuin. De naam High Lane refereert aan het gelijknamige park in New York City dat is aangelegd op een verhoogde goederenspoorlijn die al jaren buiten gebruik was.

Op 21 november 2023 is het gebouw overgedragen/opgeleverd aan TBV Wonen. De start van de realisatie was in december 2021 en het gebouw is binnen planning en nagenoeg zonder opleverpunten overgedragen aan TBV Wonen. Het casco en de gevels van beide gebouwen zijn volledig in geprefabriceerd beton uitgevoerd. De hoge geluidbelasting en de externe veiligheid waren belangrijke ontwerpfactoren als gevolg van de ligging direct aan het spoor en op de hoek van 2 drukke wegen in het centrum van Tilburg.

TBV Wonen gaat in de periode van 23 november tot en met 20 december 2023 de sleutels uitreiken aan de nieuwe bewoners van dit opvallende gebouw. Bijzonder aan High Lane is dat 50 van de nieuwe appartementen specifiek bestemd zijn voor bewoners met een zorgvraag, die verspreid door het gebouw wonen. Deze inclusieve benadering creëert een diverse gemeenschap waarin bewoners echt verbonden zijn met hun buren.