icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 maart 2021

De Brabander

Een kijkje op de bouwplaats van De Brabander in de spoorzone van Tilburg.

We nemen een kijkje op ons project De Brabander in de Spoorzone van Tilburg. De Brabander is de buurman van Plan t. De Brabander, ontworpen door Happel Cornelisse Verhoeven architecten, steekt straks, als een van de hoogste gebouwen van Tilburg, fier uit boven de Spoorzone.

Het woongebouw bestaat uit zeventien bouwlagen en is ongeveer 60 meter hoog. De Brabander bevat 162 (huur)appartementen – met een oppervlakte van 60 en 110 m². Op de begane grond komen, naast de entree en de trappenhuizen, twee commerciële ruimten en een fietsenstalling. In het duurzame gebouw wordt geen gasvoorziening aangelegd; verwarming en koeling geschieden met een WKO-systeem, gedistribueerd via comfortabele vloerverwarming. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen.

SDK Vastgoed is de ontwikkelaar van het project en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling realiseert het project. Samen met Stefan, ontwikkelmanager bij SDK Vastgoed, neem ik een kijkje op de bouwplaats.

"Ze gaan het gebouw van heinde en verre zien"
Stefan Janszen - SDK Vastgoed