icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 juli 2021

Architectonische prefab betonnen bouwelementen bij De Brabander!

17 verdiepingen telt het project de Brabander in de Spoorzone van Tilburg.

De gevel bestaat uit architectonisch ontworpen prefab betonnen bouwelementen, maar liefst 58 per verdieping. Deze elementen worden in 8 dagen geplaatst, een doorgaand proces.Op de begane grond en de eerste verdieping zijn het enkelschalige elementen en vanaf de tweede verdieping zijn het sandwichelementen die inclusief binnenspouwblad, kozijnen én glas geplaats worden.

Door middel van just-in-time delivery wordt optimaal gebruik gemaakt van de beperkte ruimte op de bouwplaats van de Brabander. ‘S morgens leveren, dezelfde dag plaatsen. Na het plaatsen van de gevelelementen volgen de vloerdelen. We doen 12 dagen over één bouwlaag.

Totaal worden er circa 1000 prefab betonnen bouwelementen gestapeld op de bouwplaats van De Brabander in de Spoorzone van Tilburg. Medio eind Q1/ begin Q2 2022 zijn we op hoogte met het stapelen van de elementen, totaal 60 meter.

Architect: Happel Cornelisse Verhoeven

Ontwikkeling: SDK Vastgoed bv (VolkerWessels)

Producent elementen: Hibex B.V.

Fotografie: Walter Frisart

DeBrabander_210720.jpg