Zoeken

Bouw High Lane van start: ruim 150 nieuwe woningen in hartje Tilburg!

De bouw van appartementencomplex High Lane is begonnen. Op de hoek van de Hart van Brabantlaan en de Sint Ceciliastraat in Tilburg komen 152 nieuwe sociale huurwoningen voor jongeren, starters, doorstromers en bijzondere doelgroepen. Een forse toevoeging aan de sociale woningvoorraad.

Highlane_start_vlaggen.jpg

Wonen aan het Spoorpark

Het is een traditie dat de start van een nieuwbouwproject wordt gevierd. In het geval van High Lane was de locatie voor dit feestje voor de hand liggend. Het Spoorpark waarop toekomstige bewoners uitkijken was de perfecte plek om vooruit te blikken op de komst van het wooncomplex. Niet alleen konden de aanwezigen met eigen ogen zien hoe de werkzaamheden in volle gang zijn, ze konden ook vast een beetje ervaren hoe bewoners van High Lane hun vrije tijd in het Spoorpark kunnen doorbrengen. De naam High Lane verwijst naar het gelijknamige park in New York, gelegen op de verhoging van een voormalige spoorlijn.

Informeel maar betekenisvol feestje

Bas van der Pol, wethouder van de gemeente Tilburg, Jark Schepens, directeur van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling en Paul Kouijzer, directeur-bestuurder van TBV Wonen hadden ieder een picknickkleedje meegenomen. Samen vormden die kleedjes de tekst “High Lane: ’n stads stekkie op een Tilburg plekkie”. Die kreet liet zien dat ondanks de informele gezellige setting, het feestje zonder meer betekenisvol was. Samen lichtten de sprekers namens gemeente, bouwer en woningcorporatie toe hoe bijzonder dit bouwproject is en hoe belangrijk het is dat dit gebouw er komt.
Ook in Tilburg is er immers een fors tekort aan woningen. Met name voor stadsgenoten met een laag inkomen is het vinden van een eigen stekkie moeilijk. High Lane betekent een flinke bijdrage aan het aantal betaalbare nieuwbouwwoningen dat de woningcorporaties met de gemeente hebben afgesproken te bouwen. Het ontwerp met een 70 meter hoge toren, gecombineerd met een kleiner gebouw van 6 woonlagen maakt optimaal gebruik van de schaarse ruimte binnen de Tilburgse ring. De toekomstige bewoners wonen daardoor straks op een uiterst centrale locatie met stadse allure. Naar verwachting wordt de bouw in 2023 voltooid.

Gemengd wonen

De woningen in High Lane zijn met name bestemd voor jongeren, starters en doorstromers. Maar een deel van de woningen is gereserveerd voor bijzondere, maar zelfredzame doelgroepen. Samen met zorgpartners werkt TBV Wonen aan een vorm van begeleid wonen te midden van reguliere bewoners. Dit concept voor gemengd wonen draagt eraan bij dat deze bijzondere doelgroepen midden in de maatschappij staan en gewoon mee kunnen doen.