Zoeken
DSC03062.JPG

FAXX-gebouw

Innovatief totaalconcept

Midden in het Tilburgse Veemarktkwartier is het nieuwe FAXX-gebouw gerealiseerd. Het FAXX-gebouw is een zeer duurzaam gebouw, geheel ontwikkeld volgens de richtlijnen van BREEAM Excellent en biedt ca. 3000 m2 aan creatieve ruimte. Lees hier meer over het BREEAM-traject. Informatie over de duurzame maatregelen die zijn toegepast in het gebouw en op het terrein worden ook in de gebruiksfase getoond op een digitaal scherm in de lobby-ruimte.

Innovatief totaalconcept voor creatief ondernemerschap

De achterkant van het centrum wordt de sfeervolle en creatieve voorkant van Tilburg. Met meer dan 150 arbeidsplaatsen, in kleine eenheden verspreid door het hele gebied, wordt hier een marktplaats voor de creatieve industrie gecreëerd; een podium voor de creatief-zakelijke sector. 

In maart is hier de FAXX-locatie aan de Tivolistraat opgeleverd. Momenteel worden op de locatie van het huidige mobiele basketbalveld, in de plint van de Tivoli-garage en aan het Panhuijsenpad gebouwen gebouwd met een geheel eigenwijze architectuur. Langzaam ontstaat een bruisend gebied dat naadloos zal aansluiten bij de warme sfeer van de binnenstad.

Het Veemarktkwartier

Nu nog onzichtbaar tussen de bestaande gebouwen, zal deze creatieve kern zich langzaam maar zeker oprichten als een Tilburgse trekpleister waar mensen graag 24/7 verblijven: wonen, werken en ontspannen. Het gebied zal zich transformeren tot een verrassende ‘biotoop’ voor de creatief-zakelijke sector met inspirerende transparante gebouwen in een intieme omgeving van horeca, terrasjes, afwisselende bedrijvigheid en veel groen. De kern van het Veemarktkwartier zal een verbinding vormen - en een verrijking zijn van de Heuvel, de Heuvelring en de Veemarktstraat en zal samen met de huidige ondernemers het gebied weer in de spotlight zetten.

Wonen, werken en leven wordt ‘beleven’!

Het Veemarktkwartier was altijd al een gebied van contrasten waar handel en vermaak een grote rol speelden: veemarkt, verkoop van dumpkleding, religie, theater, … Met de huidige ontwikkelingen zal opnieuw ruimte gemaakt worden voor een samenspel van verrassende contrasten die ruimte geven aan ‘Work & Play’.

Het Veemarktkwartier is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Rijk, de provincie Noord-Brabant en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid.

Bekijk hier de video om een goede indruk te krijgen van het Veemarktkwartier!