icon-arrow-right
HomeProjecten Renovatie Houtloods - Spoorzone

Renovatie Houtloods - Spoorzone

Tilburg

In juli 2014 is Van de Ven Bouw en Ontwikkeling gestart met de renovatie van de Houtloods. Het complex bevindt zich vlakbij achter het centraal station, in de Spoorzone van Tilburg. De officiële oplevering van de Houtloods met het informatiecentrum van de gemeente Tilburg heeft plaats gevonden op 16 juli 2015. In de Houtloods is onder andere het restaurant "de Houtloods" gevestigd. 

Het oudste gebouw uit de Spoorzone

De Houtloods is het oudste gebouw van de voormalige NS-werkplaats in de Tilburgse Spoorzone. Het gebouw is gerealiseerd in 1867 als houtopslag voor de werkplaats. Naast het gebouw ligt een karakteristieke kraanbaan. Tot 2011 was het terrein in gebruik door onderhoudsbedrijf Nedtrain.


De houtloods is getransformeerd naar een multifunctioneel gebouw met een horecavoorziening en een internetbedrijf.

De renovatie is vlot verlopen. Het gebouw zou ooit gesloopt moeten worden maar heeft gelukkig een tweede leven gerkregen.

Met de renovatie zijn de originele bogen in het gebouw opengemaakt en is de binnenkant van glazen wanden voorzien. Op deze manier blijven de oorspronkelijke gevels ook vanuit de binnenzijde zichtbaar.

 

Door het zicht op de prachtige gevels en houten spanten voel en ervaar je het verleden.

 

 

Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg terras restaurant Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg interieur restaurant Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg interieur Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg interieur Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg interieur Voortgang renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg Voortgang renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg Renovatie Houtloods Spoorzone Tilburg

Feiten & cijfers

+