icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 juli 2015

Wat gebeurt er in de Westflank van het Veemarktkwartier in Tilburg?

“Een bakstenen meesterwerk” Een triomf voor Tilburg, tour de force architectuur, dat zijn kreten waarmee Van de Ven Bouw en Ontwikkeling de bijzondere teasercampagne voor de hoogbouw in de Westflank van het Veemarktkwartier in Tilburg start, zichtbaar in de gevels van de Plint en het AVEC gebouw. De moeite waard om even de sluiproute te nemen tijdens de Tilburgse kermis.    

“ Het nieuwe hart van het Veemarktkwartier”

In het hart van het Veemarktkwartier ontstaat een intiem stukje Tilburg. De stoere bebouwing die nu bijna gereed is zal gecombineerd worden met een warme architectuur van Pieter Bedaux (Bedaux de Brouwer) voor de woongebouwen zodat een intieme sfeer ontstaat.

 

Daarnaast ontstaat een aantrekkelijk en hoogwaardig openbaar gebied met bijzondere ontmoetingsplekken. Het ontwerp is van de hand van Quadrat uit Rotterdam, bekend van onder andere de Piushaven. Een licht verhoogd plein centraal tussen de hoogbouw en laagbouw van de Westflank en grenzend aan het AVEC kantoor en de Plint moet ruimte geven voor alle vormen van ontmoeting, verbinding en vermaak.

 

Creatieve bedrijven gecombineerd met terrasjes, onder andere van Dudok, bijzondere winkeltjes en wonen. Heerlijk werken, wonen en ontspannen. Toekomstige bewoners worden alvast nieuwsgierig gemaakt voordat de plannen definitief worden gepresenteerd. Zij kunnen zich alvast inschrijven bij LBB-Naber om als eerste geïnformeerd te worden. “We zijn ervan overtuigd dat het een onderscheidend stukje Tilburg gaat worden, het níeuwe hart van Tilburg, the place to be!”, aldus ontwikkelaar Rob Crul.

 

 

Appartementen en commerciële ruimte

De hoogbouw tussen de Veemarktstraat en het Panhuysenpad, pal achter Midi, betreft de ontwikkeling van 46 appartementen en ca. 500m2 commerciële ruimte, bestemd voor onder andere horeca en detailhandel. De appartementen variëren van 50-85 m2, het merendeel 2-kamer en een aantal 3-kamerappartementen. De verwachte vrij-op-naam prijzen liggen tussen de € 129.500,- en € 200.000,-. Na de zomervakantie zal het project in verkoop gaan.