icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 september 2017

Start bouw Het Tilburgs Arsenaal officieel

Goed oplettende Tilburgers hebben het vast al gezien: in de Magazijnstraat is Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bv (een VolkerWessels onderneming) begonnen met de bouw van Het Tilburgs Arsenaal; een nieuwbouwproject bestaande uit 63 middeldure appartementen en een commerciële plint. Van de Ven is verantwoordelijk voor zowel de ontwikkeling als de bouw van het project. Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft 33 woningen gekocht namens het pensioenfonds PME. Hinke Fongers Beheer B.V. heeft 30 woningen gekocht op de 4e, 5e en 6e verdieping tezamen met 89 parkeerplaatsen in de parkeerkelder. Het Tilburgs Arsenaal zal met zijn omvang een statige uitstraling geven aan de Magazijnstraat.

IMG_8588_klein.jpg

In juli is Van de Ven gestart met de grondwerkzaamheden en het storten van de palen. Op 15 september wordt deze start van de bouw van het project officieel gevierd. Na een woordje van Jark Schepens, directeur Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV en Wethouder Berend de Vries zal de wethouder de officiële handeling verrichten.

Het Tilburgs Arsenaal is gesitueerd in de Magazijnstraat in Tilburg. Deze straat vormt de verbinding tussen Spoorlaan en het Pieter Vreedeplein. Speciaal voor het project wordt de Magazijnstraat opnieuw ingericht. Het wordt de derde karakteristieke toegang vanaf Spoorlaan naar het centrum van Tilburg. Voor het gebouw komt een breed boulevardachtig trottoir met mooie bomen.

IMG_8591_klein.jpg

In totaal komen er 63 appartementen in het Tilburgs Arsenaal verdeeld over zes bouwlagen. De woningen worden uitgevoerd als 3- en 4-kamerappartementen, variërend in grootte tussen de 67 en 107 vierkante meter. Alle woningen zijn voorzien van een buitenruimte in de vorm van een loggia of een balkon. Op de begane grond komt een commerciële plint van circa 1000 m² waar zeven ondernemers in Tilburg serieuze belangstelling hebben om samen een grote verswinkel te exploiteren. De kelder biedt ruimte aan 116 parkeerplaatsen. De statige architectuur is van Bedaux de Brouwer Architecten.

De appartementen worden aangeboden in het middensegment van de vrije sector. Naar verwachting worden de eerste appartementen in het derde kwartaal van 2018 opgeleverd. De verhuur start in het eerste kwartaal van 2018. Dan worden ook de huren bekendgemaakt.

Meer info: www.vandevenbv.nl