icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 mei 2019

Officiële start bouw Emmapassage!

De symbolische eerste paal voor de Emmapassage werd donderdag 16 mei geslagen door wethouder Mario Jacobs, Pieter Polman van Wereldhave en Jur van Aken en Jark Schepens namens bouwcombinatie Van de Ven – Van Schijndel. Hiermee gaven Wereldhave en de gemeente Tilburg het startsein voor de bouw van de vernieuwde Emmapassage en de Frederikstraat-Zuid. Dit is een onderdeel van de herontwikkeling van het Tilburgse kernwinkelgebied. Tijdens de viering spraken zowel de gemeente als Wereldhave zich uit over het hoge ambitieniveau van de plannen voor de nieuwe Emmapassage en de succesvolle samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Vernieuwing Emmapassage

Als 2e fase van de herontwikkeling in de Tilburgse binnenstad wordt in 2019 de Emmapassage compleet vernieuwd. Het overdekte en afgesloten winkelcentrum wordt getransformeerd tot een winkelgebied zonder overkapping, dat dag en nacht toegankelijk is. Via de Frederikstraat sluit de nieuwe Emmapassage straks aan op de Heuvelstraat.

Ontwikkeling kernwinkelgebied Tilburg

In 2016 zijn Wereldhave, de gemeente Tilburg en de Bouwcombinatie Van de Ven – Van Schijndel een samenwerking aangegaan om het kernwinkelgebied in Tilburg te verbeteren. Speerpunten daarbij zijn het optimaliseren van het gebied en de winkelroute, de toevoeging van woningen en een sfeervolle, groene openbare ruimte in het gebied tussen de Emmapassage, Heuvelstraat en het Pieter Vreedeplein. Vanaf september 2017 werden de eerste resultaten van de samenwerking zichtbaar met de opening van de Frederikstraat-Noord, de Hudson’s Bay, de vernieuwde HEMA en het vernieuwde Pieter Vreedeplein. Eind 2019 zullen de eerste winkels in de Emmapassage worden opgeleverd. Ten slotte zal er tot en met 2021 gebouwd worden aan de Frederikstraat-Zuid om de verbinding tussen de Heuvelstraat en de Emmapassage te kunnen afronden.

Emmapassage_190516.jpg