icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 oktober 2016

Meer mannen met een tablet: Van de Ven Bouw en Ontwikkeling

Kwaliteitsbeheersing op de bouw is zeker op grote projecten een belangrijk item. Opnamepunten registreren en doorzetten naar onderaannemers moet zorgvuldig gebeuren maar gaat weleens mis. Van de Ven Bouw en Ontwikkeling (VolkerWessels) heeft om die reden vier projectlicenties aangeschaft. “We gebruiken deze nu op vier grote woningbouwprojecten”, vertelt hoofduitvoerder Nazorg Koos Spapen. “Op elk project loopt drie man met een tablet rond: de projectleider en twee uitvoerders. Gaat er iets niet goed, dan wordt het genoteerd en gecommuniceerd naar de verantwoordelijke onderaannemer.”

Ed_Controls_Koos_Spapen_VDVEN-7690-bewerkt-bijgesneden.jpg

Van de Ven Bouw en Ontwikkeling kiest voor projectlicenties

Binnen het Tilburgse bouwbedrijf was Spapen de eerste die met ED Controls werkte. Drie jaar terug had Van de Ven Bouw en Ontwikkeling, een VolkerWessels onderneming, één algemene licentie. Binnen een jaar werd een tweede aangeschaft, maar al snel bleek ook dit niet meer voldoende. “We wilden meer mensen met ED Controls laten werken. Toen zijn we met Michiel om tafel gaan zitten. Een projectlicentie bleek de beste oplossing. In plaats van één man die met een algemene licentie diverse projecten kan doen, kan nu een onbeperkt aantal mensen op één project ermee werken”, licht de hoofduitvoerder toe.

Spapen vindt digitaal vastleggen een grote verbetering ten opzichte van hoe het er voorheen aan toe ging. “Vroeger liep de uitvoerder rond op de bouw en zag bijvoorbeeld dat een kozijn verkeerd was geplaatst. Onderweg naar de keet kwam hij wat mensen tegen, bleef even staan om te praten en tegen de tijd dat hij achter zijn computer zat was hij vergeten waar dat kozijn ook alweer zat. Nu maakt hij ter plaatse een foto, geeft de exacte locatie aan op de tekening en stuurt het ticket door naar degene die verantwoordelijk is voor het oplossen. Het ligt vast en het blijft vastliggen, dat vind ik het grootste voordeel.”

Dit artikel komt uit Ed Controls.com!