icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 19 maart 2018

Hoogste punt viering Vormenrijk

Het nieuwbouwproject Vormenrijk op de hoek van de Hart van Brabantlaan en de Sint Ceciliastraat heeft zijn hoogste punt bereikt. Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bv (een Koninklijke VolkerWessels onderneming) is verantwoordelijk voor zowel de ontwikkeling als de bouw van het project. Het project bestaat uit 132 woningen bovenop een bovengrondse parkeergarage van één laag. Daarnaast komt er nog een commerciële plint van 1.300 m2 aan de kant van de Hart van Brabantlaan waar (mogelijk) eerstelijnszorg gehuisvest gaat worden. Reggeborgh Groep bv uit Rijssen heeft de woningen in Vormenrijk gekocht en zullen deze voor verhuur in de markt zetten.

In maart 2017 is Van de Ven gestart met de grondwerkzaamheden en op vrijdag 16 maart 2018 werd het bereiken van het hoogste punt gevierd.  Na een woordje van Jark Schepens, directeur Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bv en Wethouder Berend de Vries heeft de wethouder de officiële handeling verricht, het hijsen van een Van de Ven/Reggeborgh vlag.

 

Vormenrijk wordt gebouwd op de locatie van de voormalige Vormenfabriek en is ingeklemd tussen de St. Ceciliastraat, Elzenstraat, Populierenstraat en Hart van Brabantlaan in de geliefde Bomenbuurt te Tilburg. Een ideale plek om te wonen, volgens wethouder Berend de Vries, in het centrum van Tilburg, op steenworp afstand van het station.

 

In totaal komen er 132 woningen in drie types, de grote en middelgrote woningen en kleine studio’s. Naast een bestrating voor de woning komen er negen pleintjes waar de woningen die daaraan gelegen zijn uitkijken op ieder een eigen gemeenschappelijke tuin. Het dek waaraan de woningen zijn gelegen wordt ingericht met groen. Ieder pleintje krijgt daardoor zijn eigen identiteit. Onder het dek op maaiveld worden ca. 160 parkeerplaatsen gerealiseerd.

 

Naar verwachting worden de woningen in het vierde kwartaal van 2018 opgeleverd.

 

Meer info: www.vandevenbv.nl