icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 november 2015

POPPODIUM 013; Trots op deze mooie prestatie!

Na een grootscheepse verbouwing van 5 maanden, is op vrijdag 13 november 2015 op de dag af 17 jaar nadat 013 begon, Poppodium 013 officieel heropent.   De Tilburgse muziektempel herbergt nu een grote zaal voor maximaal 3.000 muziekliefhebbers (daarvoor 2.000) en een kleine zaal voor 700 bezoekers (daarvoor 325) en is daarmee de grootste popzaal in Nederland in het clubcircuit. De grootscheepse verbouwing van 013 is in april gestart. Op vrijdag 9 oktober is het podium al opengegaan en sindsdien hebben diverse artiesten al meegeholpen aan de countdown naar de officiële heropening.    

Tilburgse muziektempel

Wat meteen in het oog springt is dat de ingang van de grote zaal 20 meter is verplaatst. Deze bevindt zich nu tegenover Dudok/Het Patronaat. Het podium in de Main is naar achter verhuisd, wat meer dansruimte oplevert voorin de zaal (van 7,5 meter vlakke vloer naar 22 meter). De trappen zijn behouden. Er is een extra ingang linksvoor in de zaal gemaakt. De barren zijn vergroot, er zijn meer toiletten en achter in de zaal is een rookhok. Ook nieuw is de compartimentering van de Main. In andere woorden: de zaal is te vergroten of te verkleinen naar gelang het aantal bezoekers. Zo is er gemakkelijk een zaal te creëren voor 1400, 2300 en 3000 bezoekers.

 

 

 

Bekijk hier het openingsfilmpje.