icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 maart 2015

Energieke start bouw DePLINT en Avec - Veemarktkwartier Tilburg

Met graffiti markeerden bestuurders en ondernemers vrijdag 27 januari het begin van de bouw van De Plint en kantoorgebouw Avec in het Tilburgse Veemarktkwartier. Beide gebouwen gaan in de zomer plaats bieden aan circa 120 werkplekken voor grote en kleine bedrijven. Samen bieden ze alle creativiteit die een opdrachtgever zich maar kan wensen.  

Start bouw Veemarktkwartier

Creatieve ondernemers staan te popelen om te gaan samenwerken!

Op de bouwplaats hadden twee graffitikunstenaars op grote panelen hun impressie gegeven van de nieuwe gebouwen en hun bewoners. Die kunstwerken werden gesigneerd door in plastic schort gestoken bestuurders: de Tilburgse wethouder Berend de Vries en provinciebestuurder Bert Pauli. Ook enkele ondernemers pakten een spuitbus om hun krabbel te zetten. En daarmee was de bouw officieel begonnen!

 

In stadsbrasserie Dudok werd de openingshandeling voortgezet door Bert Pauli. Met een druk op de knop startte hij een filmpje waarin de toekomstige gebruikers van de Plint en Avec vertellen over zichzelf en hoe ze elkaar kunnen versterken. Van grafisch ontwerp tot geur en beleving, van 3D print tot communicatie: De PLint en Avec hebben straks alles in huis. De ondernemers hebben al mooie opdrachtportefeuilles, zo bleek uit het filmpje. Ze staan te popelen om elkaar en de locale economie nog verder te versterken, om samen nog meer klussen binnen te halen en te innoveren.

Toon Van Laarhoven, directeur van VolkerWessels BVGO Midden, keek nog even terug op het proces. Twee jaar geleden haalde dochteronderneming Van de Ven Bouw en Ontwikkeling de opdracht voor het Veemarktkwartier binnen en het nieuwe Faxx-gebouw verwelkomt eind deze maand al zijn huurders. In de buurt van De Plint en Avec komt nog meer nieuwbouw en ook zal het openbaar gebied flink worden opgeknapt. De start van de 2 projecten is een belangrijke stap naar een nieuw fraai stukje Tilburg.

 

Wat tijdens de borrel na het officiële gedeelte opviel was de positieve energie die er nu al hing in het Veemarktkwartier. Iedereen was nieuwsgierig naar elkaar. Iedereen heeft zin om straks aan de slag te gaan en samen te gaan lunchen in de binnenstad. Als het lukt die energie vast te houden, dan ontstaat er een mooie kruisbestuiving en ontstaan er echt nieuwe dingen…

 

Wie meer wil weten, bezoekt de website van de plint: www.deplint013.nl

 

Of gaat naar de website van het VeemarktKwartier:

www.veemarktkwartier.nl