icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 maart 2015

Creatief initiatief in pand Spoorlaan: BANK15

Een bijzonder creatieve bestemming voor ons statige pand aan de Spoorlaan 350 in Tilburg. In samenwerking met de Gemeente Tilburg en reclamebureau Tafel15 is 25 maart het idee officieel gelanceerd. BANK15, de eerste creatieve bank van Nederland biedt een podium aan ondernemers, zzp'ers, reclame, creatieven en kunst- en horecaconcepten met als doel om bedrijven creatiever te maken, creatieven commerciëler en vooral samen te werken.      

Een plek voor creatieve, ambitieuze en talentvolle ondernemers!

Spoorlaan 350 moet een plek worden voor zowel creatieve, ambitieuze en talentvolle ondernemers als voor gevestigde brands. BANK15 is een zelfstandig draaiend collectief. In het collectief werken de verschillende ondernemers 'met en voor elkaar'. Iedereen die zich vestigt in het pand aan de Spoorlaan kan een beroep doen op de kennis en ervaring van een ander. Zo kunnen reclamemensen helpen met een marketingplan, kunstenaars een design leveren voor een pop-up store of kan met één van de horecaondernemers een bedrijfsborrel worden georganiseerd.


Publiek kan langs komen om te winkelen of om in de horeca een drankje en hapje te doen. Aan studenten biedt BANK15 stage- of afstudeerprojecten, bijvoorbeeld in de horeca, communicatie, media, marketing of reclame aan. Onderwijsinstellingen als Fontys en De Rooi Pannen huren ruimtes om lessen in BANK15 te verzorgen. Hoewel BANK15 nog niet in bedrijf is zijn er toch al veel aanmeldingen. Ook lokale horeca-ondernemers hebben zich gemeld.

Bank15 is ontstaan uit het besef dat de creatieve sector in de toekomst één van de belangrijkste economische motoren in Nederland zal zijn. In de praktijk is het voor creatief talent helaas vaak lastig om aan werk te komen. Door dit gezamenlijk initiatief wordt een platform gecreëerd om elkaar van kennis en werk te voorzien.

 

Tilburg als Pilot stad

De eerste vestiging van BANK15 wordt in Tilburg geopend omdat deze stad wordt gezien als de gemiddelde stad van Nederland. Daarnaast telt de stad meer dan 29.000 studenten uit binnen- en buitenland, midden in het hart Brabant. Niet voor niets gekozen als meest ideale pilot stad.

Van de Ven Bouw en Ontwikkeling is blij met de creatieve aanpak, zij ziet het initiatief van TAFEL15 als een mooie kans om het pand, wat al enige tijd leeg staat, een nieuw en creatief leven in te blazen. Er zijn al veel inschrijvingen voor de ruimtes in BANk15. De komende weken gaan gesprekken plaats vinden met geïnteresseerden en zullen huurcontracten opgesteld worden. Zodra voldoende ruimtes verhuurd zijn zal een start gemaakt worden om het pand aan te passen.

 

Voor meer informatie over BANK15 kunt u contact opnemen met Alexander de Bonth, Van de Ven bouw en ontwikkeling bv T. 013 542 2063