icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 02 september 2016

Clarissenhof ontvangt de zegen van meneer pastoor

Goed oplettende Tilburgers hebben het vast al gezien: in de Spoorzone is Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bv begonnen met de bouw van Clarissenhof; een nieuwbouwproject bestaande uit woningen en appartementen, ontwikkeld door SDK Vastgoed. Dit ambitieuze project  is het eerste in zijn soort voor de Spoorzone. Gisteren, 1 september is het project op een bijzondere wijze gezegend door Pastoor Van Noorwegen, de pastoor van de Heuvelse kerk.

zegen Clarissenhof1

Een religieuze locatie

Omdat de meeste toekomstige bewoners op vakantie waren is de start van de bouw op 1 september nu ook officieel gevierd. Refererend aan de religieuze locatie van Clarissenhof heeft Pastoor Van Noorwegen de officiële handeling verricht. Na een woordje van ontwikkelingsmanager Arno Hallie van SDK Vastgoed , Jark Schepens, directeur Van de Ven Bouw en Ontwikkeling (beide VolkerWessels ) én Wethouder Berend de Vries heeft pastoor Van Noorwegen het gebied met zijn toekomstige gebouwen en toekomstige bewoners op een bijzondere manier ingewijd. De pastoor, die zeer vereerd was met de uitnodiging, had een mooie plechtigheid voorbereid waarin hij in de geschiedenis was gedoken van de timmerman, metselaar en elektricien. Met gepaste humor was hij tot de conclusie gekomen dat het beroep elektricien toch ouder was als dat van timmerman, het beroep dat ook Jozef van Nazareth uitoefende.

Zegen Clarissenhof 3

Toekomstige bewoners reageerden enthousiast

Iedereen is heel enthousiast over het project. De toekomstige bewoners hebben elkaar op een feestelijke manier leren kennen en samen geproost op de start van het eerste nieuwbouwplan met woningen in de Spoorzone.

 

339 woningen

In totaal komen er 339 appartementen in het Clarissenhof. Het project bestaat uit 72 koopappartementen, 216 huurappartementen en woningen die verhuurt worden via Woninginzicht.nl en nog ruim 50 appartementen voor de vrije verhuur. Ruim de helft van de koopappartementen is al verkocht. De meeste mensen die interesse hebben zijn voornamelijk mensen uit Tilburg en omgeving zelf die graag dichtbij de binnenstad willen wonen. De eerste appartementen worden in de tweede helft van 2017 opgeleverd.

De ligging tegenover de Clarissenkapel heeft een rol gespeeld in de architectuur van de nieuwe appartementengebouwen. De stijl is terug te zien in het ontwerp van voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol van Dok Architecten.

Clarissenhof is een prachtige toevoeging in de Spoorzone op het gebied van woningbouw en dus ook levendigheid. Er komt heel veel groen bij en alles is openbaar. Dit wordt dus ook een mooie plek om lekker doorheen te wandelen.