icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 maart 2016

Bouw Clarissenhof gaat starten

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in gebouw Deprez in Tilburg zijn de benodigde contracten voor de bouw van Clarissenhof getekend. 29 april 2016 start de uitvoering van dit bijzondere plan met 339 woningen in de Tilburgse Spoorzone.

ClarissenhofTekenenOvereenkomsten 134Def.jpg

Verbinding

Met het tekenen van koop- en realisatieovereenkomsten tussen de gemeente Tilburg en corporaties TBV Wonen en WonenBreburg,  VolkerWessels en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V., is het voorbereidingstraject  afgesloten. Het is een in stedenbouw en architectuur sterk onderscheidend plan met verschillende woningen  en appartementen in diverse grootte. Clarissenhof maakt de verbinding tussen woonbuurt Theresia, met haar  voormalige kloosterachtige bebouwing, en het door industriële monumenten omgeven stationsplein. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het bouwrijp maken van de locatie. Begin april 2016 wordt dit afgerond.

Clarissenhof01.jpg

Betrokken partijen

Clarissenhof is een ontwikkeling van SDK Vastgoed bv (VolkerWessels), onder meer gespecialiseerd in grote herontwikkelingsopgaven zoals het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch en Strijp-S in Eindhoven. SDK Vastgoed is namens VolkerWessels de gebieds- en vastgoedontwikkelaar voor het voormalige NS-terrein ten noorden van het station en werkt daarin binnen een Publiek Private Samenwerking (PPS) samen met de Gemeente Tilburg.

Clarisssenhof.jpg

Woningen

Woningbouwcorporaties TBV Wonen en WonenBreburg nemen respectievelijk 116 en 100 woningen en appartementen af. De twee woningbouwcorporaties spelen met deze nieuwbouw in op de woonbehoefte. Zo neemt in Tilburg het aantal eenpersoonshuishoudens nog steeds toe. Ook de vraag naar sociale huurwoningen in het centrum is groot. Deze huurappartementen sluiten hier perfect bij aan.

 

Van de overige 123 appartementen worden er 72 in de vrije verkoop aangeboden, hiervan zijn er nog slechts 31 beschikbaar waarvan 22 in gebouw Brokx dat uitkijkt over het nieuwe stationsplein van Tilburg. De nog 9 beschikbare appartementen in gebouw Poort zijn fraai gelegen tussen het Clarissenklooster en het centraal in het plan gelegen plein.

 

Ook worden 51 appartementen in de geliberaliseerde huur aangeboden; voor dat laatste vinden momenteel afrondende gesprekken met een belegger plaats. De bouw van Clarissenhof wordt gerealiseerd door aannemer Van de Ven Bouw en Ontwikkeling (VolkerWessels).